Επικαιρότητα

Προτεραιότητα η διασύνδεση με Γερμανία, Κύπρο και Ισραήλ

Off

Θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων στην μετά την πανδημία εποχή συζήτησε στη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Μπέγκας παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης, τονίζοντας πως σε εξειδικευμένα ζητήματα, όπως ο τουρισμός, ο δήμος Ιωαννιτών, ως πολιτικός φορέας, οφείλει να αποτελεί την ομπρέλα ώστε να προσδίδει το ανάλογο κύρος στις όποιες ενέργειες προβολής.

Η στρατηγική και η δουλειά στο πεδίο όμως, θα πρέπει να είναι προϊόν συνεργασίας με τους επιμελητηριακούς και επαγγελματικούς φορείς που εξειδικεύονται στο αντικείμενο με τη βοήθεια τεχνοκρατών.

Αναφορικά με την επιχειρησιακή αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων συμφωνήθηκε ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η διασύνδεσή του με την Γερμανία, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου ο κ. Μπέγκας πρότεινε την άμεση επίσημη αλληλογραφία της Ένωσης, με τον υπουργό μεταφορών της Κύπρου και σπουδαίο φίλο των Ιωαννίνων, πρώην δήμαρχο Αγ. Νάπας (αδελφοποιημένος δήμος με τα Ιωάννινα), Γιάννη Καρούσο, με στόχο την βοήθεια εκ μέρους του για την επανασύνδεση των Ιωαννίνων με την Μεγαλόνησο, την οποία το Δ.Σ. έκαναν άμεσα αποδεκτή.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάγκη πλήρους διερεύνησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την προσέλκυση εταιριών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων καθώς και η άσκηση πιέσεων προς το κεντρικό κράτος για την ολοκλήρωση του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά,  τονίζοντας τη σημασία του ως διευρωπαϊκού άξονα κι όχι ενός δρόμου εθνικής εμβέλειας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ