Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 04:41
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Μαθαίνοντας για τις προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος

Off

Ημερίδα με θέμα: «Ο Δρόμος είναι η Θάλασσα – Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος» υπό τη συνδιοργάνωση της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων του Ιδρύματος Ευγενίδου, της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου, των εκδόσεων «Ναυτικά Χρονικά & Ιsalos.net», του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και με στόχο την ενημέρωση μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε στα Γιάννενα.

Παρόντες ο Γενικός Γραμματέας του Υουργείου Ναυτιλίας., εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Οι  «Προοπτικές του Ναυτικού Επαγγέλματος» είχαν ως ομιλητές τον Λεωνίδα Δημητριάδη- Ευγενίδη Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και ΙΜΟ Good Will Ambassador,τον Ηλία Μπίσια, Διευθυντή του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά & Isalos.net. και την Αμαλία Κουλούρη Πλοίαρχο Ά Τάξης Ε.Ν. Συντονιστής της διοργάνωσης θα είναι ο Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Σαπουνάς Ευρυβιάδης.

Στην ημερίδα ενημερώθηκαν οι μαθητές για τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι να σπουδάσουν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και στη συνέχεια να αναζητήσουν εργασία με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, σε ένα κλάδο με διεθνείς προοπτικές και ικανοποιητικές απολαβές. Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ναυτικά επαγγέλματα υπογραμμίζοντας ότι η ανάγκη για αξιωματικούς είναι μεγάλη.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου