Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 08:18
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Με διαφάνεια και νομιμότητα η αποσυναρμολόγηση

Off

H Περιφέρεια Ηπείρου μόνο κέρδη έχει από την απόκτηση των λειτουργικών τμημάτων του πρώην Ολυμπιακού Κλειστού Γηπέδου Ξιφασκίας Ελληνικού και της αίθουσας του προπονητηρίου- γυμναστηρίου ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημερώνοντας τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη..

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι  έχουν υπογραφεί δύο συμβάσεις  με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε.,  με  συνολικό τίμημα με ΦΠΑ για την καθεμία 1.227.000 ευρώ και αφορούν τις εργασίες αποξήλωσης, αποσυναρμολόγησης, ταξινόμησης και καταγραφής των επιμέρους λειτουργικών μερών της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων – ξιφασκίας και της αίθουσας προπονητηρίου – γυμναστηρίου από το χώρο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Και στις δύο συμβάσεις προβλέπεται ρητά ότι  η αποσυναρμολόγηση αφορά στο σύνολο του φέροντος μεταλλικού οργανισμού και ότι δεν περιλαμβάνονται στα υλικά η οροφοκάλυψη, η πλαγιοκάλυψη, οι αεραγωγοί κλιματισμού και εξαερισμού, οι συρόμενες πόρτες και οι εσωτερικές θύρες.

Στη δεύτερη σύμβαση προβλέπεται επιπλέον η  παραλαβή από το συγκρότημα της αρένας του basket ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και η  μεταφορά  του  στα Ιωάννινα.

«Οι προθεσμίες που είχαν τεθεί ήταν ασφυκτικές καθώς θα έπρεπε μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021 να είχαν απομακρυνθεί τα υλικά, γιατί θα έπρεπε να υπογειοποιηθεί η Λεωφόρος Ποσειδώνος και να καθαρίσει το μέρος», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε. στην οποία είχε ανατεθεί το έργο απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων με την αποξήλωσή τους και την διάθεσή τους ως υλικό- σκραπ. Συμφωνήσαμε για την αποξήλωση- αποσυναρμολόγηση, αλλά στη συνέχεια  επειδή   η εταιρία (LAMDA)  αντιδρούσε  λόγω  και πίεσης χρόνου, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ζήτησε να μας παραδοθούν τα υλικά των σκελετών στο πλαίσιο της δικής του συμφωνίας. Η χρηματοδότηση   έγινε  από το Περιφερειακό Ταμείο, το οποίο θα εισπράττει ποσοστό από τις χρήσεις του (εκθέσεις). Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, εκτός του κ. Ζάψα που δήλωσε παρών με την αιτιολογία ότι ήταν  πολιτικές. Στη συνέχεια εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπήρξε και  απαλλακτικό  της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, υπογράφηκε και  προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Ταμείο. Όλα αυτά  έχουν εγκριθεί ομόφωνα και από την Οικονομική Επιτροπή», σημείωσε.

Ο  Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης  είπε ακόμη  ότι της αποξήλωσης επέβλεψε μηχανικός ο οποίος έχει καταγράψει όλη τη διαδικασία σε ηλεκτρονική μορφή και από τα στοιχεία που προκύπτουν αποδεικνύεται ότι με την τιμή του σιδήρου έχουν πολλαπλασιαστεί τα οφέλη για την Περιφέρεια.

Η συνολική παρουσίαση του έργου της συναρμολόγησης και της εγκατάστασης θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες και εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ