Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 04:19
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Συντονισμός και συνεργασία για την αντιπυρική περίοδο

Off

Θέματα που θα βοηθήσουν στη βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και θέματα που αφορούν τη βελτίωση της συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών,  εξετάστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας το πρωί της Δευτέρας.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελεούσα, τα μέλη του Συντονιστικού αντάλλαξαν απόψεις για τη μεταξύ τους αρτιότερη συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι, η αντιμετώπιση των περιστατικών πυρκαγιάς εν τη γενέσει τους και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου προκειμένου οι έλεγχοι και τα πρόστιμα σε όσους δε συμμορφώνονται και δεν προχωρούν στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους να επιβάλλονται από τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος με ελάχιστο προσωπικό στη διάθεσή του, να εκτελέσει εργασίες προληπτικών καθαρισμών και ταυτόχρονα όταν κρίνεται απαραίτητο να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών. «Με τα λιγοστά άτομα που μας δίνουν τη δυνατότητα να προσλάβουμε και την πενιχρή χρηματοδότηση που μας διατίθεται προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά», ανέφερε και πρόσθεσε « η πυροπροστασία είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, δημοτικές υπηρεσίες, πυροσβεστική υπηρεσία πολιτική προστασία, σύσσωμες τις υπηρεσίες της πολιτείας αλλά πάνω από όλα κρίνεται επιβεβλημένη η υπευθυνότητα και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Θα πρέπει να προχωρούν έγκαιρα στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους και να απομακρύνουν τα υλικά για να μην αποτελούν εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς».  Κλείνοντας ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συντονιστικού για την άμεση ανταπόκριση και τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία και ευχήθηκε η φετινή χρονιά να κυλήσει με όσο το δυνατό λιγότερα περιστατικά πυρκαγιάς, αν και προβλέπεται δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών.

Την ενεργή συμμετοχή και υπαλλήλων των κατά τόπους δασικών υπηρεσιών στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών, όπως προβλέπει ο φετινός σχεδιασμός υπογράμμισε παίρνοντας το λόγο ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος «ενωμένοι, συντονισμένοι και με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές θα ανταποκριθούμε και φέτος» ανέφερε και ζήτησε από όλους αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά εν τη γενέσει τους.

Την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών με το σώμα των δασοκομάντος ανακοίνωσε ο Αντιπύραρχος Γιάννης Χασάνης εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, και υπογράμμισε πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σε μέσα και προσωπικό, είναι σε πλήρη ετοιμότητα καθ’ όλο το 24ωρο ζητώντας ωστόσο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων προκειμένου η επέμβαση να είναι περισσότερο αποτελεσματική και άμεση.

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν επίσης ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Κωνσταντίνος Μάντζιος, ο Διοικητής 8ου Λ.Α.Π. Ταγματάρχης Ιωάννης Μέγας, η Δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων Σταυρούλα Σέλη και ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ιωάννης Μπισέλας.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας επισημαίνοντας με τη σειρά του τη σπουδαιότητα της αγαστής συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ