
Συναντήσεις στα Γιάννενα είχε ο Πρέσβης του Ισραήλ στη χώρα μας Υossi Amrani ο οποίος αναλαμβάνει στο εξής θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.
Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ τόνισε ότι θα παραμείνει «πρεσβευτής» των Ιωαννίνων, μιας πόλης με μεγάλη ιστορία, όπου η Εβραϊκή Κοινότητα έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα.
«Επισκέφθηκα πολλές φορές την περιοχή, επίσημα και ανεπίσημα. Αγαπώ πολύ την πόλη η οποία διαθέτει μεγάλη ιστορία και με ευδιάκριτη την εβραϊκή παρουσία. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο συζητήσαμε θέματα περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρέσβης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την συνεργασία που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε την διεύρυνση της πολυεπίπεδης συνεργασίας της πόλης μας με το Ισραήλ. Οι επισκέπτες από το Ισραήλ συνεχώς αυξάνονται κι αυτό δημιουργεί μία ιδιαίτερη δυναμική» τόνισε ο δήμαρχος στις δηλώσεις του.
Αυξανόμενο
ενδιαφέρον
Στις νέες προοπτικές που δημιουργούνται και για την Ήπειρο μετά την αναβάθμιση των διακρατικών σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ, εστιάστηκε η συζήτηση που είχε ο Πρέσβης με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη στο γραφείο του.
Εκτενής αναφορά έγινε στην τουριστική συνεργασία και στην αυξανόμενη ροή τουριστών από το Ισραήλ σε περιοχές της Ηπείρου, η οποία μπορεί να αποκτήσει περαιτέρω ώθηση εφόσον επιτευχθεί η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ.
Ο Ισραηλινός διπλωμάτης αναφέρθηκε επίσης και στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από Ισραηλινούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στον τουριστικό κλάδο.
Related Posts
-
22 Μαρτίου 2023 -
18 Φεβρουαρίου 2023 Ικανοποίηση για τη δημοπράτηση του Ιωάννινα-Κακαβιά
-
7 Φεβρουαρίου 2023 Στήριξη στην Ήπειρο για τουριστική άνοδο
-
19 Ιανουαρίου 2023 Απόσυρση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών ζητά ο Περιφερειάρχης
-
14 Ιανουαρίου 2023 ΣΥΡΙΖΑ «Φαιδρές οι δηλώσεις Καχριμάνη»
-
13 Ιανουαρίου 2023 Προβληματισμός για τον πρωτογενή τομέα
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(16.135)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(314)
- Ελλάδα(108)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.402)
- Εκδηλώσεις(1.231)
- Ήπειρος(1.857)
- Αθλητικά(2.325)
Αρθρογραφία
Είσοδος