Επικαιρότητα

Τα προβλήματα της αργυροχοΐας και ο ρόλος του ΚΕΠΑΒΙ

Off

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Αργυροχρυσοχοϊας εξέθεσαν κατά κύριο λόγο στην αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. Παύλος Κούργιας και ο διευθυντής Χρήστος Δημητρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι και η Τατιάνα Καλογιάννη συνοδευόταν από τα μέλη της παράταξης Στέφανο Μιχάλη και Ντίνο Παπαδόπουλο.

Όπως αναφέρει η παράταξη για τη συνάντηση, ο συνδυασμός των επιπτώσεων της πανδημίας, της ακρίβειας και των γεωπολιτικών εξελίξεων, που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί επιπρόσθετη ανησυχία και ανασφάλεια στον κλάδο των βιοτεχνών και ποικίλες ανωμαλίες στην αλυσίδα διακίνησης των εμπορευμάτων.

Ιδιαίτερη έκταση στη συζήτηση δόθηκε στην ανταλλαγή προτάσεων για την ανάδειξη και πλήρη αξιοποίηση τόσο του κτιριακού συγκροτήματος χώρου του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι., όπως ενδεχόμενη συνεργασία με το Μουσείο Αργυροτεχνίας για κοινές δράσεις, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου με, επί παραδείγματι, τη διοργάνωση υπαίθριων εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δήμο ή και το Πανεπιστήμιο.

Η Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των βιοτεχνών και επαγγελματιών ενός κλάδου που είναι παραδοσιακά συνδεδεμένος με την οικονομική ιστορία του δήμου και ζήτησε μία αντικειμενική αποτύπωση των λειτουργικών βαρών των επιχειρήσεων αυτών που προκύπτουν λόγω των δημοτικών τελών και φόρων, ώστε να εξεταστεί η σκοπιμότητα σημειακών τιμολογιακών τροποποιήσεων εκ μέρους του δήμου.

Δεδομένο είναι, σημειώνεται ότι το σύνολο των εγκαταστάσεων του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. και ως αρχιτεκτονική διάρθρωση και ως τοποθεσία, χρήζει ειδικής αντιμετώπισης με σκοπό την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, τον ευπρεπισμό τους, και την συστηματική φροντίδα του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να αναδειχθεί ως τοπόσημο του δήμου.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ