Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 10:54
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουνίου 2022
Πολιτισμός

Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On», στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Off

Η Βουλή παρουσιάζει στο αθηναϊκό και όχι μόνο κοινό σύγχρονες ελληνικές και παγκόσμιες εκδοχές της σύγχρονης τέχνης, σε μια εποχή μεγάλου προβληματισμού, αμφισβητήσεων και αγωνίας για το μέλλον».

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, εγκαινιάζοντας την Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On», στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «ΝΕΟΝ» και τον συλλέκτη Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, αυτή η συνεργασία «επιτελεί συνταγματικό καθήκον, όσο κι αν αυτό δεν είναι τόσο συμβατό με την παραδοξότητα, με τον μοντερνισμό, με την προκλητικότητα των έργων τέχνης». Για να προσθέσει: «Κι όμως, το Σύνταγμά μας στο άρθρο 16 μας επιτάσσει να προβάλλουμε την τέχνη. Η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα είναι ελεύθερες και το κράτος έχει υποχρέωση να τα προωθεί».

Η Έκθεση «Dream On»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο «ΝΕΟΝ» ενεργοποιεί τον εμβληματικό χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως χώρο πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, παρουσιάζοντας την Έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On», μια έκθεση που υμνεί τον ρόλο της τέχνης στο δημόσιο χώρο.

Σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και συμβούλου της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου, Δημήτρη Παλαιοκρασσά, η έκθεση «Dream On» συγκεντρώνει 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από Έλληνες και ξένους δημιουργούς που προέρχονται από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου, ενώ συμπληρώνεται από 20 σχέδια έργων.

Η έκθεση παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα της Συλλογής που στη συνέχεια θα δοθούν ως δωρεά σε τέσσερα μουσεία τριών χωρών σε δύο ηπείρους (ΕΜΣΤ, Tate, και από κοινού στα Guggenheim και MCA Chicago).

Είναι η πρώτη φορά που πολλά από τα έργα μεγάλης κλίμακας της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου παρουσιάζονται στην Ελλάδα, και μάλιστα συγκεντρωμένα στον ανοιχτό, ελεύθερα προσβάσιμο χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου.

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Dream On» ξεκινά στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218, έναν χώρο «μνημείο», όπως κηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ