Ήπειρος

Εμπόδια στην ίδρυση κτηνοτροφικών μονάδων

Off

Στη δημοτική αρχή Γκόντα και στη δημοτική αρχή του δήμου Μπιζανίου με δήμαρχο τον Αχ. Σίντο, επιρρίπτει τις ευθύνες ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και αρμόδιος για τη ΔΕ Μπιζανίου Δημ. Νάστος για το καθεστώς, που ισχύει μετά την έγκριση του ΣΧΟΑΑΠ στην περιοχή αναφορικά με τις δυνατότητες ίδρυσης πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών μονάδων. 
Δυνατότητες που όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο κ. Νάστος είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες και οι οποίες δημιουργούν τετελεσμένα που εμποδίζουν κάθε ανάπτυξη της παραγωγικής δραστηριότητας. 
Η έγκριση του ΣΧΟΑΑΠ όπως είπε ο κ. Νάστος έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρά τις αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί και η ΔΕ Μπιζανίου έχει κινήσει τη διαδικασία υποβολής νέας πρότασης με την ελπίδα των αλλαγών. Ο κ. Νάστος χαρακτήρισε λανθασμένες τις προτάσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών Ιωαννιτών και Μπιζανίου αντίστοιχα, οι οποίες απαγορεύουν ουσιαστικά σήμερα σε κάποιον νέο να ασχοληθεί από την αρχή ή να αναπτύξει τις δραστηριότητες με τις οποίες ήδη ασχολείται.
«Δεν είναι μόνο το θέμα της ίδρυσης νέων μονάδων, αλλά είναι και το θέμα της διαχείρισης των ζωικών αποβλήτων που πρέπει να μας απασχολεί και με το συγκεκριμένο ΣΧΟΑΑΠ δεν αντιμετωπίζεται σε καμία περίπτωση», τόνισε ο κ. Νάστος, που απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στην ενημερωτική ημερίδα, που πραγματοποιείται από την Ήπειρος Α.Ε σήμερα Τετάρτη στις 19.00 στο Γυμνάσιο Πεδινής με θέμα «Δυνατότητες δημιουργίας νέων κτηνοτροφικών – πτηνοτροφικών μονάδων και διαχείριση αποβλήτων των υφιστάμενων μονάδων». 
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένους εισηγητές σχετικά με τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με την κτηνοτροφία – πτηνοτροφία και συγκεκριμένα  με τη δημιουργία νέων κτηνοτροφικών – πτηνοτροφικών μονάδων και τη διαχείριση αποβλήτων υφιστάμενων μονάδων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου