Επικαιρότητα

Νέα παράταση στις πρυτανικές εκλογές Θητεία Αλμπάνη ως τον Φεβρουάριο

Off

Σε δεύτερη απαγόρευση οδηγήθηκε το υπουργείο Παιδείας προς τα δέκα ΑΕΙ που είχαν εκλογές φέτος την άνοιξη, για την αλλαγή των πρυτανικών αρχών, πριν ψηφιστεί ο νέος Νόμος Πλαίσιο που σχεδιάζεται για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στην προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί στην θητεία των νυν πρυτανικών αρχών, δίνεται μία ακόμα νέα προθεσμία, καθώς όπως φαίνεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα φέρει αλλαγές στην διοίκηση των ΑΕΙ, δεν είναι έτοιμο ακόμη για ψήφιση. Ως αποτέλεσμα πολλές είναι οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τα διοικητικά στελέχη των ΑΕΙ, αλλά και από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Με την νέα ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα από το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου της κυβέρνησης, η απαγόρευση στα ΑΕΙ να προκηρύξουν εκλογές (που έληγε στο τέλος Ιουνίου), παρατείνεται ως τις 31 Αυγούστου και οι θητείες των νυν διοικήσεων των πανεπιστημίων ως τον Φεβρουάριο του 2023.

Όπως σχολιάζουν αναλυτές από τον χώρο των πανεπιστημίων, εφόσον η κυβέρνηση καθυστερεί στην κατάθεση των νομοθετικών προτάσεων της, θα ήταν ίσως πιο λειτουργικό να μην παρέμβει κατ’ αυτό τον τρόπο στην καθημερινότητα τους, αλλά να εφαρμόσει τις όποιες αλλαγές επιθυμεί από τον επόμενο χρόνο και τις επόμενες διοικήσεις τους.

Τα πανεπιστήμια που είχαν κανονικά πρυτανικές εκλογές την Άνοιξη είναι τα Γεωπονικό, Πειραιώς, Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Πολυτεχνείο Κρήτης, Δημοκρίτειο Θράκης, Αιγαίου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Ελληνικό Μεσογειακό (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου