Επικαιρότητα

Βαθιά θλίψη για την απώλεια του 16χρονου

Off

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συντριβής, έγινε χθες το απόγευμα στην Χρυσοβίτσα του δήμου Μετσόβου η κηδεία του 16χρονου, που βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό το απόγευμα της Κυριακής, στη λίμνη πηγών Αώου, όπου είχε μεταβεί μαζί με φίλους του από το χωριό για λίγες στιγμές απόδρασης και χαράς.

Η χαρά και το παιχνίδι όμως μετατράπηκαν σε θρήνο, όταν ο 16χρονος επιχείρησε να πιάσει τη μπάλα με την οποία έπαιζαν στην όχθη της λίμνης, που είχε πέσει στο νερό. Προφανώς, στο σημείο όπου πάτησε και λόγω της σύστασης του εδάφους που είναι βαλτώδες, ο νεαρός άρχισε να δυσκολεύεται να κολυμπήσει για να βγει και πάλι έξω, καλώντας σε βοήθεια τους φίλους του, που έτρεξαν και αυτοί και μάλιστα κινδύνεψαν σοβαρά. Με δυσκολία κατάφεραν ένας 19χρονος και μία 16χρονη κοπέλα να βγουν από το νερό, χωρίς να καταφέρουν όμως να τραβήξουν το φίλο τους, που βυθίστηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και μετά από μιάμιση περίπου ώρα ξεκίνησε η αναζήτηση του 16χρονου στον βυθό της λίμνης από ομάδα δυτών της 5ης ΕΜΑΚ, που ανέσυρε τελικά τη σορό του, λίγο μετά τις 18.30.Ο 19χρονος φίλος του διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα καθώς είχε αναπνευστικά προβλήματα στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον 16χρονο και κόντεψε κι αυτός να πνιγεί, όμως είναι καλά στην υγεία του.

Τα συλλυπητήριά του για το συμβάν, με μία έκκληση προς τις υπηρεσίες (σ.σ εννοεί το ΕΚΑΒ που καθυστέρησε να φτάσει στην περιοχή) ώστε σε τέτοια συμβάντα να δείχνουν πιο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στις καταστάσεις και στους συγγενείς των θυμάτων, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης. Για ένα περιστατικό που έχει συγκλονίσει όχι μόνο τη μικρή κοινωνία της Χρυσοβίτσας, αλλά ολόκληρη την τοπική κοινωνία έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μετσόβου Κων. Τζαφέας.

Αναφορικά με το εάν θα έπρεπε ή αν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό σχετικά με τη φύλαξη της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Τζαφέας τόνισε, ότι και παλαιότερα, αλλά και σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ, που είναι ο διαχειριστής της λειτουργίας του φράγματος και της λίμνης, διαθέτει φύλακες, πλην όμως είναι αδύνατο να αστυνομεύεται μία περιοχή με περίμετρο 40 χιλιομέτρων, την ίδια στιγμή σε όλη της τα σημεία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ