Πολιτισμός

«Χορικό η πόλις μου» στο Θερινό Μαντείο

Off

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Θερινού Μαντείου 2022: «Χορικό η πόλις μου» διοργανώνει ένα πρόγραμμα, το οποίο κτός του βασικού κορμού των μαθημάτων που απευθύνονται σε ηθοποιούς, προβλέπει και εργαστήρια τα οποία προσφέρονται δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

– Αντιγόνη για παιδιά.

«Γεννήθηκα για να αγαπώ. Όχι για να μισώ.»

Τμήμα παιδικό (8-12 ετών) και Τμήμα εφηβικό (13-18 ετών)

Περίοδος : 18-22 Ιουλίου. Ώρες: 10:30-12 :00 (παιδικό) και 19:30-21:00 (εφηβικό)/ Χώρος: θα ανακοινωθεί σύντομα

Σε αυτά τα εργαστήρια, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και αξιοποιώντας τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και θεατρικού παιχνιδιού θα διερευνήσουμε  ατομικά και συλλογικά τον αρχαίο μύθο, το περιβάλλοντα χώρο και τους χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν δημιουργώντας  μία διαδρομή συναισθημάτων και κατανόησης νόμων, αρχών και αξιών. Οι εισηγήτριες των τμημάτων είναι Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου (παιδικό) και Άννα-Μαρία Μπούτνιοκ (εφηβικό).

– Αντιγόνη για την πόλη.

«Άλλα για τον άνθρωπο ακόμα κι αν είναι σοφός δεν είναι ντροπή το να ‘χει κι άλλα να μάθει.»

Περίοδος: 18-20 Ιουλίου. Ώρες: 18:30-20:00/ Χώρος: Προαύλιο  Πυρσινέλλα

Δύο εργαστήρια, ένα διήμερο φωνητικής και ένα κινησιολογίας θα πραγματοποιηθούν για τους πολίτες, καλλιτέχνες και ερασιτέχνες της πόλης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το βασικό γνωρίσμα του αρχαίου δράματος, την ομαδικότητα. Μέσω της κίνησης στο χώρο και της μουσικότητα των χορικών αναδύεται η έννοια της ομάδας όπως αυτή μας έρχεται από το αρχαίο δράμα. Οι εισηγήτριες είναι η Γεωργία Τέντα (φωνητική) και η Κική Μπάκα (κινησιολογία).

*Τα εργαστήρια απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες των Ιωαννίνων και δεν απαιτείται καμία εμπειρία στο χορό ή στη μουσική.

– Θέατρο Φόρουμ και Δημοκρατία

Περίοδος: 18-20 Ιουλίου. Ώρες: 17:00-22:00 (18&19/7) και 9:00-14:00 (20/7)/ Χώρος: θα ανακοινωθεί σύντομα

Το βιωματικό εργαστήριο «Θεάτρου Forum», θα επικεντρωθεί στο Θέατρο των Εικόνων και το Θέατρο Forum με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και όσων ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη τεχνική. Απευθύνεται σε άτομα, με ή και δίχως προηγούμενη γνώση στο Θέατρο του Καταπιεσμένου, που ενδιαφέρονται να το εφαρμόσουν σε καλλιτεχνικές, ακτιβιστικές ή άλλες δράσεις. Στο τέλος του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί και ένα ‘work in process’ παράστασης Θεάτρου Forum. Η εισηγήτρια του εργαστηρίου είναι η θεατρολόγος Χριστίνα Κρίθαρη και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες στο e-mail ergastiriadipethei@gmail.com

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ