Χωρίς κατηγορία

Εξασφαλίστηκαν 8 εκατ. ευρώ για το Πάρκο Πυρσινέλλα

Off

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και επίσημα με προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του υπ. Περιβάλλοντος με τίτλο  «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» εντάχθηκαν τα έργα ανάπλασης στο Πάρκο Πυρσινέλλα.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε το πρωί της Τρίτης από τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε, ότι το Πάρκο Πυρσινέλλα σύντομα θα αποτελέσει και πάλι έναν πόλο έλξης για τους Γιαννιώτες και όχι μόνο.

«Προχωρά η ανάπλαση στο Πάρκο Πυρσινέλλα, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Σε λίγο καιρό το πάρκο θα αποτελεί και πάλι πόλο έλξης τόσο για τους Γιαννιώτες όσο και για τους τουρίστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την ανακοίνωση της ένταξης του έργου στο Πάρκο Πυρσινέλλα στο Ταμείο Ανάκαμψης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και τόνισε πως αποτελούσε μία βασική προτεραιότητα της δημ. αρχής, όπως όμως και μία προεκλογική εξαγγελία της παράταξης, η οποία μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης. «Χειριστήκαμε την υπόθεση με σχέδιο και μεθοδικότητα, με τη συνεργασία των υπηρεσιών μας με εξωτερικούς συνεργάτες και το υπ. Περιβάλλοντος για να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Είναι ένας εμβληματικός χώρος για την πόλη και τους πολίτες και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το έργο, όπως αυτό αναφέρεται στη μελέτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Τι περιλαμβάνει:

Το έργο ανάπλασης στο Πάρκο Πυρσινέλλα περιλαμβάνει:

● ανακατασκευή δυο κεντρικών εισόδων

● διαμόρφωση χώρου στάθμευσης

● επανασχεδιασμός δικτύου διαδρομών

● γήπεδο με χλοοτάπητα

● υπαίθριο γυμναστήριο

● παιδική χαρά

● εκπαιδευτικοί κήποι

● πάρκο ζώων συντροφιάς

● χώροι στάσης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων περιμετρικά της λίμνης

● συντήρηση και εξωραϊσμός κτιρίων

● υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ

● έξυπνες εφαρμογές για την ανάδειξη του πάρκου

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ