Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 06:52
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα

Πάει… Πρωθυπουργό η οριοθέτηση της λίμνης

Off

Στον Πρωθυπουργό έφτασε το θέμα της οριοθέτησης της λίμνης των Ιωαννίνων. Το ζήτημα του επανακαθορισμού των ορίων ήρθε τον τελευταίο χρόνο ξανά στο προσκήνιο από διάφορες πλευρές, αν και στην ουσία είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία επί μακρόν.

Η νέα εξέλιξη είναι ότι το έθεσε η βουλευτής της ΝΔ Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Παρασκευής, συσχετίζοντάς το με το έργο του περιμετρικού παραλίμνιου πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου που είχε ανοίξει στην πρωθυπουργική επίσκεψη τον Νοέμβριο στην Περιφέρεια.

Όπως αναφέρει ειδικότερα η βουλευτής στην ανακοίνωσή της για τη συνάντηση, «αρκετός χρόνος της συζήτησης αφιερώθηκε, στην υλοποίηση μίας σημαντικής παρέμβασης με αναπτυξιακό χαρακτήρα και στοιχεία περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της κατασκευής του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου, πρωτοβουλία που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε από τα Ιωάννινα.

Η κα Κεφάλα, που πολλούς μήνες πριν, είχε αναδείξει την αναγκαιότητα του επανακαθορισμού της οριοθέτησης της Παμβώτιδας, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν με την υλοποίηση του σχεδιασμού, είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει τις παραμέτρους της υπόθεσης, επαναφέροντας την πρότασή της για την επαναοριοθέτηση, προτείνοντας επίσης και τις απόλυτα εφικτές λύσεις που υπάρχουν, ώστε και το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικά αναγκαίο έργο να υλοποιηθεί».

Το τι θα ακολουθήσει μετά τη συνάντηση και ποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή, πρόκειται όμως για σημαντική εξέλιξη και θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματά της. Θυμίζουμε ότι αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση και το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη, θέμα που επίσης απασχολεί την κοινή γνώμη.

Από εκεί και πέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλευτής είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης τις εξελίξεις σε τρέχοντα ζητήματα της κεντρικής, αλλά και της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας. Όπως αναφέρει στον απολογισμό της συνάντησης, «οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, που συμπαρασύρουν τις εξελίξεις στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας και η διαρκής προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποφορτίσει την ισχυρή πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα, να στηρίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει ο δημοσιονομικός χώρος, με ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες, κοινωνικά και οικονομικά, κατηγορίες».

Στη συνάντηση «συζητήθηκαν ακόμη, οι εξελίξεις σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου και των Ιωαννίνων ειδικότερα, με πολλές παρεμβάσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μεταμορφώνοντας σταδιακά την Ήπειρο σε μία περιφέρεια της χώρας ιδιαίτερα ελκυστική, όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά παράλληλα και ως ένας ιδανικός τόπος για επενδύσεις», καταλήγει η κα Κεφάλα.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ