Επικαιρότητα

ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ Είμαστε περήφανοι που ανοίξαμε το δρόμο

Off

Λύση στο πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών της Σαγιάδας με την έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο, παρουσίασε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου χτες, το περασμένο Σάββατο, συνομίλησε με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά και στελέχη της ΔΕΗ, τα οποία, όπως είπε δεσμεύτηκαν ότι θα συνδεθεί μέσω οπτικών ινών όλο το κομμάτι της Λωρίδας Σαγιάδας.

«Η ολοκλήρωση του έργου προϋποθέτει να ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη. Πρέπει όμως να έρθει κλιμάκιο της ΔΕΗ για να εκπονήσει την τεχνική μελέτη, ενώ, θα ενημερώσω το Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά για τις απαραίτητες εκδόσεις αδειών. Η λύση που δίνουν οι Ορίζοντες Ηπείρου, εκεί που Περιφερειακή Αρχή και οι τοπικοί βουλευτές απέτυχαν, έρχεται σε  κρίσιμη στιγμή για τις επόμενες ενέργειες ενός δυναμικού κλάδου για την οικονομία», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Μένοντας σε θέματα που αφορούν την Π.Ε. Θεσπρωτίας και με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στον παραλιακό δρόμο που συνδέει τη Θεσπρωτία με την Πρέβεζα, λέγοντας ότι «η αποτυχία της Περιφερειακής Αρχής και σε αυτό το έργο πρέπει να τονιστεί στον κ. Μητσοτάκη».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υποδομών διέλυσε τη σύμβαση η οποία από το 2007 θα εκπονούσε τις… μελέτες της βελτίωσης της παραλιακής οδού κι έτσι μια περιοχή την οποία πρώτος έχω χαρακτηρίσει ως την Ηπειρωτική Ριβιέρα μένει χωρίς μια βασική οδική υποδομή», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Τέλος, και αναφορικά με τον άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου «απέδωσε ακέραιες τις ευθύνες για την μη ολοκλήρωση της μελέτης εδώ και 20 χρόνια στην περιφερειακή αρχή, θυμίζοντας ότι η μελέτη αυτή κατά καιρούς είχε αναληφθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, την Περιφέρεια Ηπείρου και τέλος από την Εγνατία Οδό».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για νέες περιφερειακές κινήσεις που δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Ριζόπουλος τις καλωσόρισε, ευχόμενος καλό αγώνα.

«Σε μια εποχή που κανείς δεν αναλάμβανε την αμφισβήτηση της περιφερειακής αρχής σε όλα τα επίπεδα τολμήσαμε να το κάνουμε εμείς οι Ορίζοντες Ηπείρου, οργανωμένα και ολοκληρωμένα. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που ανοίξαμε το δρόμο και που ματώσαμε πρώτοι και συγκρουόμαστε κάθε μέρα για το καλό των Ηπειρωτών.

Μακάρι να γίνουν 10 οι πρωτοβουλίες αυτές γιατί μόνο με αλλαγή του Περιφερειακού Συμβουλίου θα έρθει η αλλαγή σε αυτόν τον τόπο. Δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα που ξεκινήσαμε για αλλαγή της νοοτροπίας των Ηπειρωτών στην παραγωγή πολιτικής. Εμείς ως περιφερειακή αρχή θα τους υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο και θα τους αξιοποιήσουμε κιόλας», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου