Επικαιρότητα

Υπέρ της νέας οριοθέτησης η Περιφέρεια

Off

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του επανακαθορισμού της οριοθέτησης της Παμβώτιδας, όχι στο σύνολο της έκτασης του παραλιμνίου, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία που αποδεδειγμένα έχουν γίνει ξεκάθαρα σφάλματα στην οριοθέτηση, πήρε χθες ο Αλ. Καχριμάνης.

Με αφορμή και την ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Μάτσικα, τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών εκτάσεων από την περιοχή των Λογγάδων, της Αμφιθέας και της Καστρίτσας για τη χάραξη του ποδηλατόδρομου που τέμνει και στη πράξη καταργεί το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, παράλληλα όμως και ενόψει της αποστολής των ειδοποιητηρίων για την αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων στον Μάτσικα, ο κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε για τη θέση της Περιφέρειας. Έτσι τάχθηκε ανεπιφύλακτα για λόγους ηθικής και τιμιότητας όπως είπε αλλά και σύμφωνα με την λογική, υπέρ του επανακαθορισμού της οριοθέτησης στα συγκεκριμένα σημεία, ώστε να απεμπλακούν και οι ιδιοκτησίες, αλλά να μην υπάρξει και κανένα πρόβλημα στην υλοποίηση του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου. Αποδεχόμενος τη θέση και των ιδιοκτητών στον Μάτσικα τόνισε πως η «κόκκινη γραμμή» θα πρέπει να μετακινηθεί από το τέλος του κρηπιδώματος μέχρι τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, στα όρια του κρηπιδώματος και έτσι θα υπάρξει η απαιτούμενη έκταση και για την κατασκευή του έργου και για την μελλοντική αξιοποίηση των ιδιοκτησιών.

«Δεν μιλάμε για συνολική, νέα οριοθέτηση στην Παμβώτιδα από την αρχή, αλλά για μικρές διευθετήσεις, που μπορούν να γίνουν γιατί πρωτίστως είναι και θέμα ηθικής τάξης. Υπάρχουν εκτάσεις καλλιεργήσιμες στους Λογγάδες και στην Καστρίτσα που δεν έχουν καμία σχέση με το νερό της λίμνης και η «κόκκινη γραμμή» έχει χαραχθεί σε λάθος σημείο με αποτέλεσμα να χάνονται περιουσίες.

Θεωρώ ότι και στο Μάτσικα και στις άλλες περιοχές μπορούν εύκολα να λυθούν τα προβλήματα ειδικά τώρα που ο κ. Αμυράς είναι στο υπουργείο Περιβάλλοντος», σημείωσε.

«Βράζουν» με τη δημοτική αρχή στον Μάτσικα

Το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιοκτητών Μάτσικα παρουσίασαν στα τοπικά μέσα τις θέσεις τους για το ζήτημα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που αποφάσισε να προχωρήσει η δημοτική αρχή, με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κουτσή να τονίζει πως με την αδιάλλακτη στάση της η δημοτική αρχή δείχνει πως επί της ουσίας αυτή δεν επιθυμεί το έργο του ποδηλατόδρομου και όχι οι ιδιοκτήτες.

«Από την πλατεία Μαβίλη μέχρι τις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας είναι μία έκταση 300 στρεμμάτων από τα οποία 80-90 απαλλοτριώνονται για τον ποδηλατόδρομο.

Μόνη διέξοδος είναι η τροποποίηση της οριοθέτησης με τη χάραξη της κόκκινης γραμμής στη συνέχεια του κρηπιδώματος, διαφορετικά το έργο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, αφού αρκεί μία και μόνο προσφυγή ιδιοκτητών για να καθυστερήσει 10 -15 χρόνια. Μπορεί κάποιοι στον δήμο να υποστηρίζουν ότι τα όρια δύσκολα αλλάζουν, όμως μόλις το 2018 ο δήμος Ιωαννιτών ζήτησε την αλλαγή της οριοθέτησης για το ακίνητο ιδιοκτησίας του στην Κυρά – Φροσύνη. Ορθά το έκανε, αλλά δεν γίνεται για τα δικά του συμφέροντα να αποφασίζει διαφορετικά από ότι αποφασίζει σε σχέση με τα δικά μας συμφέροντα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ