Πολιτισμός

Το «Ρόδον της Ανατολής» Σάββατο και Κυριακή

Off

Η παράσταση “Το ρόδον της Ανατολής” έρχεται Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών (21.00). Εκτυλίσσεται στην Ελλάδα του 1950, μέσα σε ένα κουπέ τρένου όπου συναντιούνται πρόσφυγες από διάφορες περιοχές της Μ. Ασίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας.

Όπως συχνά συμβαίνει στα ταξίδια, οι επιβάτες αρχίζουν να συζητούν. Μέσα από πρωτότυπα τραγούδια και κείμενα ξεδιπλώνονται έξι ιστορίες ανθρώπων από τις οποίες ξεπροβάλουν οι μνήμες και η νοσταλγία από την πατρίδα τους πριν τον ξεριζωμό, το περιπετειώδες ταξίδι στην Ελλάδα, τα προβλήματα της προσαρμογής και αφομοίωσής τους στο νέο περιβάλλον, αλλά και η σωρεία των θετικών επιδράσεων, που προκάλεσε η έλευση των προσφύγων στην οικονομική και πνευματική ζωή της Ελλάδας. Στη συζήτηση παρεμβαίνει και ο περιφερόμενος ελεγκτής εισιτηρίων μεταφέροντας την οπτική των ντόπιων για τους Έλληνες της Ανατολής.

Οι συντελεστές είναι: Μαρία Φαραντούρη: τραγούδι, Μουσικό Σχήμα «Εν Χορδαίς», Κυριάκος Πετράς – βιολί, Θανάσης Κουλεντιανός – κανονάκι, Νίκος Ανδρίκος – τραγούδι, Χρήστος Συκιώτης – τσέλο, Κυριάκος Καλαϊτζίδης – ούτι, Πέτρος Παπαγεωργίου – κρουστά, Γιώργος Κοκκινάκης – πιάνο.

Σχεδιασμός ήχου: Λεωνίδας Παλάσκας, Φωτισμοί: Τηλέμαχος Ανδρεάδης, Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαραφείδου, Κείμενα, αφήγηση: Βασιλική Νευροκοπλή

Σύνθεση, μουσική διεύθυνση: Κυριάκος Καλαϊτζίδης

Παραγωγή: «Εν Χορδαίς», Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία

Με την Υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και του Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr.

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ