Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 07:53
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Με συνεργασία και κοινές δράσεις για την κατάρτιση

Off

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση σε τομείς αιχμής του πρωτογενούς τομέα είναι ο στόχος της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του ΚΕΚ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Μία συνεργασία που διευρύνεται περαιτέρω με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη χθες μεταξύ του δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και του διευθυντή του ΚΕΚ Αργύρη Κύρκου, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Βλέτσα.

«Συνεχίζουμε και διευρύνουμε την συνεργασία μας με το ΚΕΚ για κοινές δράσεις. Ο πρωτογενής τομέας είναι καθοριστικής σημασίας για την περιοχή μας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάνει μεγάλη προσπάθεια για την στήριξη και την ανάπτυξή του», σημείωσε ο δήμαρχος στις δηλώσεις του.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η συνεργασία του Δήμου με το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ συνεχίζεται και μεγαλώνει. «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για δύο νέα προγράμματα που θα αφορούν το ένα στη μελισσοκομία και το δεύτερο στην καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Με αυτά τα δύο προγράμματα ο Δήμος δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση και να πιστοποιηθούν» τόνισε ο κ. Βλέτσας.

Το έντυπο συμμετοχής στα προγράμματα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο διευθυντής του ΚΕΚ Αργύρης Κύρκος τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται η συνεργασία αυτή και πως θα ακολουθήσει προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτών ώστε να γίνει η κατάρτιση των ενδιαφερόμενων.

Παράλληλα ανέφερε ότι το ΚΕΚ άμεσα θα ξεκινήσει και άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή της Ηπείρου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ