Κυριακή 19 Μαΐου 2024 08:11
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Τιμή στον Καθηγητή εμβρυικής ιατρικής Κύπρο Νικολαΐδη

Off

Στα Ιωάννινα όπου διεξήχθη το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων Μαιευτικής και Γυναικολογίας, απονεμήθηκε στον κορυφαίο Καθηγητή εμβρυικής ιατρικής Κύπρο Νικολαΐδη, ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων.

Ο Κύπρος Νικολαΐδης παρέλαβε τον τιμητικό έπαινο από τα χέρια του Καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώρ. Μακρυδήμα και αμέσως μετά δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την τιμή και αναγνώριση για το έργο και την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη, από τους έλληνες συναδέλφους του.

Ο Κύπρος Νικολαΐδης είναι ευρύτερα γνωστός ως ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, μία διαγωνιστική τεχνική, μέσω της οποίας είναι δυνατός ο εντοπισμός γενετικών μεταλλάξεων του εμβρύου, μεταξύ άλλων και του συνδρόμου Down.

Η πλατφόρμα παραγωγής ταινιών Netflix αποφάσισε να γυρίσει ντοκιμαντέρ για το έργο και την προσφορά του κορυφαίου Καθηγητή, που εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Μακρυδήμα και όλη την ελληνική επιστημονική ιατρική κοινότητα για την τιμή που του έγινε. Νωρίτερα, ο κ. Μακρυδήμας αναφέρθηκε στο έργο του κ. Νικολαΐδη και στους ορίζοντες που άνοιξε με την ιατρική του προσέγγιση.  Την έναρξη του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Υπερήχων Μαιευτικής και Γυναικολογίας κήρυξε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας. Στην ομιλία του, αφού καλωσόρισε στην ηπειρωτική πρωτεύουσα τους εκατοντάδες διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε την ευκαιρία να τονίσει την τεράστια σημασία της προγεννητικής διάγνωσης και προστασίας, που ήταν άλλωστε και το βασικό θέμα του συνεδρίου. Παράλληλα συνεχάρη τον Καθηγητή Γυναικολογίας και Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώρ. Μακρυδήμα, που ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων οργάνωσε στην πόλη ένα τόσο σημαντικό συνέδριο και παράλληλα τον Κύπρο Νικολαΐδη για τη μεγάλη και πρωτοποριακή προσφορά του στην προγεννητική ιατρική.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ