Επικαιρότητα

Έκαναν «γυαλί» το στρατόπεδο Βελισσαρίου!

Off

Εντυπωσιάζουν οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκείνες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στις υποδομές και τα κτίρια που ανήκουν στην ευθύνη και αρμοδιότητα της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα πέραν των άλλων στέλνουν και ένα ισχυρό μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας. Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος, ότι στην

8η Μ/Π Ταξιαρχία φυσά ένας αέρας ανανέωσης, κάτι που αντανακλά προφανώς στην αλλαγή νοοτροπίας που επιχειρεί να προσδώσει στη λειτουργία του σχηματισμού, η νέα διοίκηση, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Γεώργιο Παππά, που ανέλαβε καθήκοντα πριν μερικούς μήνες. Όποιος διέρχεται τις τελευταίες εβδομάδες από το στρατόπεδο Βελισσαρίου είτε από την ανατολική του πλευρά προς την περιοχή της Βρυσούλας είτε προς τη νοτιοδυτική πλευρά προς το Πάρκο Πυρσινέλλα, διαπιστώνει διά γυμνού οφθαλμού την αλλαγή που έχει συντελεστεί στον τεράστιο πνεύμονα πρασίνου του στρατοπέδου, που – δυστυχώς – παραμένει αναξιοποίητος, αν και οι συζητήσεις για την ενδεχόμενη αξιοποίησή του, με την πιθανή παραχώρηση τμήματος της έκτασης στον Δ. Ιωαννιτών, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο χώρος έχει καθαριστεί πλήρως, έχουν απομακρυνθεί όλα τα φερτά υλικά και τα απορρίμματα, έχουν αναδειχθεί κτίρια που παρέμεναν κρυμμένα πίσω από την πυκνή αυτοφυή βλάστηση και η εικόνα κάθε άλλο παρά θυμίζει εγκατάλειψη. Παρεμβάσεις εξελίσσονται παράλληλα αυτές τις ημέρες, στο κέντρο της πόλης, τόσο στο κτίριο διοίκησης της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας, όσο και στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων, που αποκτά νέα μορφή εξωτερικά, αλλά σύντομα θα γίνουν και εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό του κτιρίου.

Προληπτικές

ιατρικές εξετάσεις

Ο σχηματισμός της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας μπορεί να κουβαλά ένα βαρύ ιστορικό φορτίο και όνομα, λόγω της καθοριστικής του επίδρασης στις πολεμικές αναμετρήσεις του παρελθόντος, με κυρίαρχη περίοδο το Έπος του 1940, ωστόσο εδώ και χρόνια δεν αποτελεί έναν μάχιμο σχηματισμό.

Το γεγονός αυτό όμως μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως για την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου και χαρακτήρα που μπορούν και πρέπει να έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη χώρα, και αυτό γίνεται επίσης το τελευταίο διάστημα, με την υλοποίηση μίας παρέμβασης με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Από το τέλος Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της 8ης Μ/Π Ταξιαρχίας εκτελεί προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων χωριών της Ηπείρου.

Μία ενέργεια που ενισχύει και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της ελληνικής επαρχίας στα απομακρυσμένα και απομονωμένα χωριά αφενός, από την άλλη όμως παρέχει και τη δυνατότητα – που για πολλούς δεν είναι αυτονόητη – να εξετάζονται από ιατρικό προσωπικό και εφόσον διαπιστωθεί κάποια ασθένεια να παραπέμπεται για περαιτέρω εξετάσεις. Ήδη, έχουν γίνει επισκέψεις σε Δρυμάδες, Μολυβδοσκέπαστο, στο Πληκάτι και ακολουθούν νέες επισκέψεις από την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή μέχρι τις 11 Νοεμβρίου σε άλλα χωριά της Ηπείρου με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 9/9/2022: Κρυονέρι-Μαυρονόρος-Σιταριά

Παρασκευή 16/9/2022: Αγία Βαρβάρα

Παρασκευή 23/9/2022: Αμάραντος

Παρασκευή 7/10/2022: Άγιος Γεώργιος

Πέμπτη 13/10/2022: Κρυσταλλοπηγή

Παρασκευή 31 /10/2022: Γαρδίκι

Παρασκευή 4/11/2022: Σούλι

Παρασκευή 11/11/2022: Δριμίτσα

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ