Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 09:20
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Πρόληψη των τροχαίων και ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία

Off

Ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο θέτει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ στην επικράτεια, με τα Τμήματα Τροχαίας να αναλαμβάνουν έναν πολυποίκιλο ρόλο στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην ασφαλή μετάβαση των μαθητών από και προς τα σχολεία, καθώς επίσης και με ενημερώσεις και διαλέξεις στις σχολικές αίθουσες.

Όπως γίνεται σχεδόν παραδοσιακά, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας, με τον διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγόρη Καρρά να απευθύνει συστάσεις και οδηγίες προς τους γονείς και κηδεμόνες για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο σχολείο.

Επιπλέον από χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής αυξημένων μέτρων τροχαίας για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι θα συνεχιστούν καθόλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους. Παράλληλα τόνισε, ότι καθόλη τη διάρκεια του έτους, αστυνομικοί της Τροχαίας θα βρίσκονται και στις σχολικές αίθουσες για ενημερώσεις και διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής.

Κυκλοφορικό πρόβλημα

λόγω των έργων

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη αναφορά του δημάρχου κ. Ελισάφ, ότι απαιτείται μεγαλύτερη επιτήρηση της Τροχαίας για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη, ο κ. Καρράς τόνισε, ότι υπάρχει στενή συνεργασία με την δημοτική αρχή, πλην όμως είναι μία περίοδος στην οποία μία σειρά έργων βρίσκονται σε εξέλιξη στον αστικό ιστό της πόλης και αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Έτσι, συνέστησε στους οδηγούς να κάνουν υπομονή, μέχρι τα έργα να τελειώσουν, με τον κυκλικό κόμβο στο Δικαστικό να παραδίδεται μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά να ξεκινά παράλληλα και το έργο στην Χαρ. Τρικούπη και το έργο της σύνδεσης της Νιάρχου με την περιφερειακή οδό, που αναμένεται να δημιουργήσει επίσης αρκετά προβλήματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ