Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 04:18
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα

Προσφορά από κληροδότημα στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Off

Με το ποσό των 30.000 ευρώ από το «Κληροδότημα ιερέως Κων. Ζιαμπή», ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χατζηκώστα και με ένα αντίστοιχο ποσό από το ίδιο Κληροδότημα το Γηροκομείο των Αγαθοεργών Καταστημάτων, για να καλύψει τις δικές του ανάγκες.

Η επιταγή προς το νοσοκομείο Χατζηκώστα παραδόθηκε ιδιοχείρως από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Μάξιμο στον διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώστα κ. Δερδεμέζη, παρουσία και του Σπ. Καμπέρη, μέλους της διοίκησης του Κληροδοτήματος.

Ο κ. Δερδεμέζης έκανε γνωστό, ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των υποδομών, που αφορούν τόσο σε ασθενείς όσο και στο προσωπικό.

Αμφότεροι στάθηκαν στην άριστη συνεργασία της Μητρόπολης με το νοσοκομείο Χατζηκώστα, που αποτυπώνεται στη βοήθεια που παρέχει το νοσηλευτικό ίδρυμα για τις ανάγκες των ωφελούμενων του Γηροκομείου, με τη διενέργεια rapid tests, την παροχή ιατρική βοήθειας και άλλα.

Επίσης όπως έκανε γνωστό ο κ. Μάξιμος στο Γηροκομείο των Αγαθοεργών δόθηκε από τη Μητρόπολη και ένα ποσό 60.000 ευρώ, για την κάλυψη των ετήσιων λειτουργικών αναγκών και σύντομα θα δοθεί ποσό επιπλέον 40.000 ευρώ.

Ακόμη όμως, η Μητρόπολη κατέθεσε ήδη ποσό 140.000 ευρώ προς το Γηροκομείο το οποίο αφορά στις απαραίτητες εργασίες για τη στατική επάρκεια και υποστήριξη του οικοδομήματος στο οποίο θα επεκταθεί η υπάρχουσα δομή σε όμορο οικόπεδο και στο οποίο θα λειτουργήσουν επιπλέον της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου, μία δομή φιλοξενίας για άτομα με άνοια και ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

 

Αλλάζουν πορεία τα Κληροδοτήματα

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων είναι η διαχειρίστρια του Κληροδοτήματος Ζιαμπή, όπως και μίας πλειάδας άλλων Κληροδοτημάτων, τα οποία για χρόνια είτε υπολειτουργούσαν είτε είχαν σχεδόν απολέσει το ρόλο και τον σκοπό τους. Ένα από αυτά και το Κληροδότημα Ζιαμπή, που έπειτα από μία αναγκαστική απαλλοτρίωση σε ακίνητο ιδιοκτησίας του στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε λαμβάνειν ένα σεβαστό ποσό από το ελληνικό δημόσιο, πλην όμως δεν είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για την είσπραξη του ποσού. Όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις Κληροδοτημάτων, έτσι και στο Κληροδότημα Ζιαμπή, καταβλήθηκε μία κοπιαστική προσπάθεια για να βγει από το τέλμα, να αποκτήσει σταδιακά την αίγλη του παρελθόντος και να μπορεί να εκπληρώνει τη βούληση του διαθέτη. «Είναι αλήθεια, ότι βρήκαμε πολλά προβλήματα στα Κληροδοτήματα, όμως με τη δουλειά του κ. Τσόδουλου και των συνεργατών του, καταφέραμε να βάλουμε μία τάξη. Προχωρήσαμε σε διακανονισμούς οφειλών προς το ΙΚΑ, την Εφορία και όπου αλλού υπήρχαν και αναζητήσαμε και τις οφειλές που είχαν τρίτοι απέναντι στα Κληροδοτήματα. Είμαστε σε θέση πλέον να πούμε, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε καταφέρει να βάλουμε μία σειρά και να ικανοποιούμε τον σκοπό του εκάστοτε διαθέτη. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προικοδοτήσεις, οι υποτροφίες και θα γίνουν και άλλα. Σε όποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα, τις παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη και αυτός ήταν κι ένας λόγος που έτρεξαν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και στα υπόλοιπα Κληροδοτήματα που δεν διαπιστώσαμε τέτοια προβλήματα», ανέφερε ο κ. Μάξιμος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ