Ήπειρος

Με το μπλε φως του ΟΗΕ

Off

Προωθώντας το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, τα Γιάννενα συμμετέχουν στον παγκόσμιο εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ, με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 24 έως 27 Οκτωβρίου. 
Τις «Ημέρες Ηνωμένων Εθνών στα Ιωάννινα» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και τα Ηνωμένα Έθνη (UNRIC), με τον Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας για την Ελλάδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης ΟΗΕ, Δημήτρη Φατούρο να αναφέρονται, με δηλώσεις τους χτες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.
Τα Γιάννενα συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία του «Ας φωτίσουμε τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ» που διοργανώνει το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ.  Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας,  σήμερα Σάββατο, το βράδυ, θα φωταγωγηθούν με το χρώμα του ΟΗΕ, σε όλο τον κόσμο, μνημεία, κτήρια, γέφυρες, τοπία, μουσεία και άλλα.
Το Δημαρχείο Ιωαννίνων θα φωταγωγηθεί  στο επίσημο χρώμα του ΟΗΕ, δηλαδή το μπλε.  Την επιμέλεια του φωτισμού έκανε ο συμπολίτης Γιάννης Εγγλέζος που έχει προσφέρει αφιλοκερδώς και όλο το κατάλληλο υλικό για να πραγματοποιηθεί.  Επίσης για μία εβδομάδα, από σήμερα έως το Σάββατο 31/10, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία) θα εκτίθενται φωτογραφικά ντοκουμέντα από το αρχείο του ΟΗΕ που για πρώτη φορά παρουσιάζονται τυπωμένα στην Ελλάδα. Μάλιστα σε τρεις από τις φωτογραφίες αποτυπώνονται εικόνες από τη μεταπολεμική δράση του ΟΗΕ στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων (πάνω).
Θέμα της Έκθεσης: «Η Ελλάδα στον ΟΗΕ, ο ΟΗΕ στην Ελλάδα – Μια αισιόδοξη ματιά στη μεταπολεμική Ελλάδα με το φακό του ΟΗΕ»
Η επίσημη τελετή εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 8 το βράδυ.   

Οι μαθητές
«Οι μαθητές των Ιωαννίνων γνωρίζουν τον ΟΗΕ», τέλος, είναι μια δράση σε σχολεία των Ιωαννίνων, οι μαθητές των οποίων θα γνωρίσουν τον ΟΗΕ. 
Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης ΟΗΕ, Δημήτρης Φατούρος, θα μιλήσει με  τους μαθητές των σχολείων για την αποστολή, τη δράση και τα ιδανικά των Ηνωμένων Εθνών.  
Η Ελλάδα είναι ένα από τα 51 ιδρυτικά μέλη των Ηνωμένων Εθνών το 1945, και ο εορτασμός των 70 χρόνων από την ίδρυση του οργανισμού αποτελεί «μια αφορμή να κοιτάξουμε τι έχουμε καταφέρει, τα δεν έχουμε κάνει καλά, πως πρέπει να προχωρήσουμε», ανέφερε ο Δημήτρης Φατούρος.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου