Εκδηλώσεις

Σχολεία – Πρέσβεις γνωρίζουν την ΕΕ

Off

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, για τις παραμέτρους που ορίζουν, καθορίζουν και επηρεάζουν αποφάσεις της Ε.Ε, αλλά και για τις θέσεις που προκύπτουν από τις ανάγκες της ευρωπαϊκής κοινωνίας για προβλήματα με παγκόσμια αναφορά και επίδραση, όπως η κλιματική κρίση, έχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που παίρνουν μέρος στο θεσμό των σχολείων – πρέσβεων της Ελλάδας.

Το πρωί της Τρίτης στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα EPAS, με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, παρουσία του επικεφαλής του Γραφείου Κων. Τσουτσοπλίδη, που μίλησε στο ITV για τη νέα αυτή πρωτοβουλία που εγκολπώνει στις τάξεις της ευρωπαϊκής ιδέας, μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας για ό,τι νομοθετείται στην Ε.Ε και επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τις ζωές μας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η συμμετοχή σχολείων από την Ελλάδα, που έχουν ξεπεράσει τα 100 και συνεχίζει με αυξητική τάση και αυτό το ενδιαφέρον αποτελεί ένα δείγμα αλλαγής της νοοτροπίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα πρέπει να συγχαρούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που από το υστέρημα του χρόνου τους βοηθούν δίνοντας μία νέα διάσταση στα μαθήματα και στην εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσουτσοπλίδης.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου