Αθλητικά

Τελειώνει το μαρτύριο του α’ γύρου για τον ΠΑΣ

Off

Με την αυριανή αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» με αντίπαλο τον Άρη, κλείνει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που έχει κάνει μία από τις χειρότερες ιστορικά παρουσίες του και σε επίπεδο εμφανίσεων, αλλά κυρίως ως προς την κατάκτηση βαθμών.

Μετά από 12 αγώνες οι Γιαννιώτες έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μόλις 9 βαθμούς, το χειρότερο όμως είναι, ότι με εξαίρεση κάποιες μικρές αναλαμπές, δεν έδειξαν, ότι έχουν πραγματικά τις ικανότητες με το υπάρχον ρόστερ και ποιοτικά αλλά και αριθμητικά, να καταφέρουν τον στόχο της παραμονής.

Βέβαια, στο ίδιο καζάνι με τον ΠΑΣ «βράζουν» και άλλες ομάδες και αυτό από μόνο του είναι ταυτόχρονα και περίεργο, αλλά και ευτύχημα για τους Γιαννιώτες, που δεν έχουν παρά να συνεχίσουν να διεκδικούν μέχρι το τέλος τις πιθανότητες που έχουν.

Η αυριανή (16.00) αναμέτρηση με τον Άρη, είναι η τελευταία πριν τη μεγάλη διακοπή των 40 ημερών λόγω του Μουντιάλ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου και συνιστά ένα μεγάλο ερώτημα για όλες τις ομάδες και το πώς θα παρουσιαστούν μετά τη διακοπή.

Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, οι Γιαννιώτες καλούνται να υπερβούν ένα μεγάλο εμπόδιο, που είναι ο Άρης, στο αυριανό παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες». Η νίκη προφανώς και είναι ο στόχος για την ομάδα του Θαν. Στάικου, όμως όλοι αντιλαμβάνονται, ότι υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες , που παίζουν σημαντικό ρόλο στο να επιτευχθεί ή όχι, η κατάκτηση του στόχου.

Ερασιτεχνική άμυνα

Μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί, ότι στον Βόλο το βράδυ της Πέμπτης, ο ΠΑΣ δέχθηκε δύο ακόμη τέρματα, χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες μάλιστα μέχρι τότε από τον αντίπαλο, που είχε μία φλύαρη υπεροχή. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας πάσχει σοβαρά και όταν μετά από 12 αγωνιστικές δεν έχει βρεθεί λύση, είναι σαφές, ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν. Ο ΠΑΣ είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που έχει δεχθεί γκολ σε όλα της τα παιχνίδια κάτι που αν γίνει και αύριο, μάλλον θα αποτελεί και ιστορικό αρνητικό ρεκόρ, για την ομάδα τουλάχιστον.

Οι δύο νίκες που πήρε με Λεβαδειακό και Αστέρα, έγιναν σε παιχνίδια που δέχθηκε μόνο ένα γκολ από τον αντίπαλο, όπως ένα γκολ δέχθηκε και από τη Λαμία στην ισοπαλία (1-1) στους «Ζωσιμάδες» τη 2η αγωνιστική. Ακόμη και οι άλλες δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ και Ιωνικό ήρθαν με σκορ 2-2, ξανά δηλαδή με τις γνωστές «παιδικές ασθένειες» και τις εμφανίσεις που περισσότερο θυμίζουν ομάδα μικρότερης κατηγορίας, παρά ομάδα της Σούπερ Λίγκα.

Τα ίδια ακριβώς έγιναν και στον Βόλο, όπου τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του ΠΑΣ στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου οφειλόταν στην παιδαριώδη αμυντική λειτουργία και τα προσωπικά λάθη παικτών της ομάδας.

Η αμυντική λειτουργία βέβαια ξεκινά από την επίθεση και τη μεσαία γραμμή, όπου μετά και τον τραυματισμό του Καραχάλιου, και τις απουσίες των Κιάκου, Ριένστρα, δεν υπάρχει κανείς παίκτης που να διακρίνεται για τις ανασταλτικές του ικανότητες.

Παρόλα αυτά, ακόμη κι έτσι, στον Βόλο ο ΠΑΣ έφτασε μία ανάσα από το να γυρίσει το σε βάρος του 2-0, αφού όχι μόνο μείωσε με τον Μπαλάν αλλά έχασε κλασικές ευκαιρίες να πάρει την ισοπαλία, με κορυφαία το δοκάρι στην κεφαλιά του Παμλίδη στις καθυστερήσεις.

Μισός και με Άρη

Για το αυριανό παιχνίδι ο κ. Στάικος δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού οι απόντες είναι γνωστοί και θα αγωνιστούν οι περισσότεροι από όσους έπαιξαν στον Βόλο, με τον Εραμούσπε να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας για να πάρει τη θέση ενός εκ των Μπαγκαλιάνη και Παντελάκη, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μπαλάν, αντί του Παμλίδη.

Απαγόρευση

οργανωμένης μετακίνησης

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του Άρη κατά τη διεξαγωγή του αυριανού αγώνα, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ακόμη, για τους ίδιους λόγους, με Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων απαγορεύεται η είσοδος σε φιλάθλους που φέρουν διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας.

Σημειώνεται ότι, περιμετρικά της αθλητικής εγκατάστασης θα αναπτυχθούν αστυνομικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση αυστηρών προελέγχων.

Τέλος, παρακαλούνται οι θεατές να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο και να είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο και έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο – πρωτότυπα) για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων ελέγχων, ώστε να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τους.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ