Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 08:09
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Off

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στις 11 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πολυτεχνείου στην οδό Δομπόλη και στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει από τον ίδιο χώρο η πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Τα κόμματα

Ανακοινώσεις εξέδωσαν χτες και τα κόμματα.

O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων «τιμά την 49η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το μήνυμα της εξέγερσης  συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας και της νέας γενιάς για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Παραμένει ζωντανό και επίκαιρο εμπνέοντας τους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα του σε μία καλύτερη ζωή. Θυμίζει ότι υπάρχει ελπίδα.

Σήμερα, στις δύσκολες καταστάσεις για την δημοκρατία και το λαό μας, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο», αναφέρει και καλεί στη συγκέντρωση και στην πορεία με αφετηρία την οδό Δομπόλη ενώ το πρωί θα  καταθέσει στεφάνι προς τιμή των Ηρώων και των Αγωνιστών, στο μνημείο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Το ΠΑΣΟΚ κίνημα Αλλαγής, επισημαίνει:

«49η Επέτειος του Πολυτεχνείου και είναι επίκαιρος όσο ποτέ ο επαναπροσδιορισμός αξιών και αρχών.

Μέσα σε μια βαθιά οικονομική κρίση οι Έλληνες πολίτες 49 χρόνια μετά, συζητούν ξανά για ψωμί, παιδεία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Με φάρο τους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας μην αποδημήσουμε το αξιακό μας σύστημα και τις κοινωνικές αξίες.

Είναι ημέρα μνήμης για όσους έδωσαν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για τη Δημοκρατία στην χώρα μας, ας αναλογιστούμε μέσα από το παρελθόν μας, από τις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την ευθύνη μας απέναντι στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η κοινωνική συνοχή.

Ας σταθούμε με ταπεινότητα στην μνήμη των αγωνιστών του πολυτεχνείου διαφυλάσσοντας μέχρι τέλους τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, αναφέρει:

«Συμπληρώνονται σαράντα εννέα χρόνια από την ηρωική εξέγερση της νεολαίας και των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη χούντα και στα ξένα στηρίγματά της. Στην πάλη ενάντια στον φασισμό συμπυκνώνονταν η ανάγκη μιας ολόκληρης γενιάς για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη, μόρφωση και ελευθερία. Το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» παραμένει πηγή έμπνευσης για τις προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και ο φόβος όλων εκείνων των αντιδραστικών κύκλων, που προσπαθούν να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973.

Αιτήματα που παραμένουν επίκαιρα και σήμερα, όταν με πράξεις και παραλείψεις κυβερνητικών οργάνων προσβάλλεται το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, δεν αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση που χτυπά τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ώστε να ωφεληθούν οι λίγοι και οι εκλεκτοί και ενδημούν φαινόμενα σήψης και διαφθοράς.

Είναι καθήκον να σταθούμε απέναντι σε όλα όσα προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τη ζωή μας. Απέναντι στις πολιτικές που ρημάζουν την κοινωνία προς όφελος των λίγων, απέναντι στην εξουσία που δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Η Δημοκρατία θα νικήσει».                           

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ