Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 12:54
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Τα Γιάννενα υποδέχονται τις σχολικές εκδρομές

Off

H πόλη και ο Νομός Ιωαννίνων αποτελούν αγαπημένοι Τουριστικοί προορισμοί για τις σχολικές εκδρομές είναι τα Γιάννενα και όπως επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων «έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές είναι και αυτή τη χρονιά τα ξενοδοχεία του Νομού Ιωαννίνων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις απαραίτητες προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλίσουν στους φιλοξενούμενους μια ασφαλή και ευχάριστη διαμονή». 

Η Ένωση χαιρετίζει την έναρξη των εκπαιδευτικών εκδρομών, «οι οποίες αποτελούν «ανάσα» για τον τοπικό τουρισμό λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, με την κίνηση να αναμένεται να αυξηθεί αρκετά τους επόμενους μήνες».

«Στη δημοφιλία του προορισμού για εκπαιδευτικές εκδρομές έχουν συμβάλει μια σειρά από παράγοντες, όπως είναι η εύκολη προσβασιμότητα, η πλούσια ιστορία της περιοχής, τα σπουδαία μουσεία, τα διεθνώς αναγνωρισμένα μνημεία, το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον κ.ά. Παράλληλα, η περιοχή μας διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές, φημισμένη τοπική κουζίνα, ενημερωμένη αγορά και πληθώρα επιλογών για νυχτερινή διασκέδαση. Να σημειωθεί πως τα ξενοδοχεία της Ηπείρου κατέκτησαν την υψηλότερη θέση ικανοποίησης και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ. Οι επισκέπτες της περιοχής έδωσαν άριστα στα καταλύματα με τον δείκτη ικανοποίησης να ανέρχεται στο 90,5% και να είναι ο υψηλότερος μεταξύ των περιφερειών της χώρας, ενώ τους έδωσαν την υψηλότερη θέση και στα κριτήρια της τοποθεσίας, της εξυπηρέτησης και του δωματίου», αναφέρει ακόμα η Ένωση η οποία προσθέτει ότι συνεχίζονται οι ενέργειες για την προσέλκυση μαθητών από νέες αγορές (π.χ. Κύπρος και Αλβανία), αναγνωρίζοντας τη σημασία της τουριστικής κίνησης για την τοπική οικονομία.

Η αεροπορική σύνδεση

Παράλληλα, τονίζει ότι αναμένεται η έναρξη της άγονης αεροπορικής σύνδεσης ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή σχολικές εκδρομές από την Κρήτη και τα κοντινά σε αυτήν Δωδεκάνησα.

Μεγάλης σημασίας είναι και οι εκπαιδευτικές εκδρομές που διοργανώνονται από πανεπιστήμια και κολέγια. «Παρά ταύτα, παραμένει μεγάλος ο προβληματισμός για το ενεργειακό κόστος, τον πληθωρισμό, το κόστος των καυσίμων και των διοδίων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μεγάλο εμπόδιο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών» αναφέρει η ΕΞΝΙ που ζητά από την κυβέρνηση να λάβει επαρκή μέτρα στήριξης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ