Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 09:28
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

Το ΤΕΠ να λειτουργήσει ως Νοσοκομειακό Τμήμα

Off

Να μη μεταφέρεται ιατρικό προσωπικό από τις δομές Υγείας της Θεσπρωτίας ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Όπως επισημαίνει «αποτελεί τη μοναδική πρωτεύουσα Νομού της χώρας, η οποία δεν διαθέτει μονάδα δευτεροβάθμιας νοσηλείας, παρότι για το σκοπό αυτό έχει παραχωρήσει δημοτικές εκτάσεις.

Η υβριδική λύση της κατασκευής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα δεν κατάφερε να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς το ΤΕΠ ουδέποτε λειτούργησε ως ΤΕΠ, παρά μόνο στέγασε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, ενώ το μοναδικό Νοσοκομείο βρίσκεται ήδη σε μεγάλη απόσταση από την πόλη της Ηγουμενίτσας, αλλά και από το παραλιακό τουριστικό μέτωπο». Και προσθέτει:

«Ως εκ τούτου, διαφωνούμε με τη μεταφορά ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε νοσηλευτικά ιδρύματα πέραν της Θεσπρωτίας και παράλληλα αλληλέγγυοι στα αιτήματα της Ιατρικής Κοινότητας ζητάμε:

1. Να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός, στελεχώνοντας και εξοπλίζοντας το ΤΕΠ, ώστε να λειτουργήσει ως Νοσοκομειακό Τμήμα.

2. Να υλοποιηθεί η επέκταση του ΤΕΠ, προκειμένου να λειτουργήσουν επί μέρους τμήματα.

3. Μόνιμη και σταθερή εργασία του ιατρικού προσωπικού.

4. Αύξηση μισθών τους.

5.Κάλυψη των όποιων κενών υπάρχουν σε οργανικές θέσεις».

«Η μετακίνηση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ως παγιωμένη τακτική για κάλυψη αναγκών, όχι μόνο δεν λύνει επί μέρους προβλήματα, αλλά δημιουργεί κλίμα αγωνίας και ανασφάλειας τόσο στο μετακινούμενο προσωπικό αλλά και στους πολίτες», καταλήγει.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ