Συνεχίζει την επαφή με τα τοπικά συμβούλια η παράταξη «Ιωάννινα 2023» και αυτή τη φορά συναντήθηκε με τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους των κοινοτήτων της Δ.Ε. Παμβώτιδας. Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν τα στελέχη της παράταξης Βασίλης Κοσμάς, Βασίλης Λέκκας, Νίκος Γιωτίτσας, Εύη Λισγάρα, Σταυρούλα Ζούκη, Χριστίνα Μάστορα, Ντίνος Παπαδόπουλος, Γιώργος Ζερβός.
Συζητήθηκαν, τρέχοντα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συνδημοτών των περιοχών αυτών και αυτά που αναδείχθηκαν ως κρίσιμα, αφορούν, όπως αναφέρει ανά κοινότητα η παράταξη, τα εξής:
– Κατσικά: την κατασκευή της περίφραξης και την επίσπευση κατασκευής των κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρου, τη συνέχιση της εγκατάστασης οδοφωτισμού από τη δομή των προσφύγων μέχρι το Κουτσελιό, τη δρομολόγηση της κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου, την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κατσικάς και τη σύνδεσή της με τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο στη θέση της 3ης γέφυρας.
– Κουτσελιό: την επέκταση του φωτισμού από τη δομή Κατσικά μέχρι το Κουτσελιό, τη δημιουργία πεζοδρομίου – ποδηλατόδρομου από τον Κατσικά μέχρι το Κουτσελιό, τη διαμόρφωση του δρόμου από το Κουτσελιό προς τη Γορίτσα. Απαραίτητος αναδείχθηκε ο σχεδιασμός και η κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του νηπιαγωγείο στην κοινότητα και πάγιο αίτημα τόσο των κατοίκων του Κουτσελιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής η σύνδεση της οδού Βογιάνου – Γεννηματά με την Εγνατία Οδό. Τέλος, η επίσπευση και αποπεράτωση των εργασιών στο παλαιό δημοτικό σχολείο Κουτσελιού για τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο και χώρο πολυδραστηριοτήτων είναι επιβεβλημένη.
– Ηλιόκαλη: την ομαλή απορροή των υδάτων που λιμνάζουν στους παράπλευρους δρόμους της Εγνατίας και την κατασκευή ασφαλούς προσπέλασης στον οικισμό της Ηλιόκαλης, την ανάγκη για επίσπευση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (που είναι κατασκευασμένο από το 1970), την αποκατάσταση και αξιοποίηση των κοινοτικών κτιρίων. Τονίστηκε ότι η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος σημάνσεων του οδικού δικτύου τόσο στην Ηλιόκαλη όσο και σε όλες τις πεδινές κοινότητες του Δήμου είναι αναγκαία, ώστε η μετάβαση των κατοίκων και επισκεπτών στις περιοχές αυτές να γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια.
– Πλατανιά: την άμεση αποκατάσταση και ανάπλαση της πλατείας και την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Καραδήμα. Ακόμη ζητήθηκε η κινητοποίηση του Δήμου για την επίλυση του ιδιοκτησιακού των εκτάσεων εκείνων που δεν συμπεριλαμβάνονται σε διανομές, ενώ είναι αναγκαία η εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση της δενδροφύτευσης των περιοχών που επλήγησαν από την αρρώστια (Μεταχρωματικό έλκος) των πλατάνων, ώστε να μην υπάρξουν – εκτός των υπολοίπων παρενεργειών – πλημμυρικά φαινόμενα. Τέλος, η επέκταση του δημοτικού σχολείου με την προσθήκη μίας αίθουσας θα εξυπηρετήσει τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιάς, ο οποίος παραμένει ενεργός και δραστήριος.
– Βασιλική: τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και του κτιρίου του παλαιού σχολείου της κοινότητας για την αξιοποίησή τους προς εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών. Άμεση ανάγκη είναι η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ανταλλαγής δεδομένων (δίκτυα wifi), ενώ επιτακτική είναι η επέκταση του οστεοφυλάκιου του νεκροταφείου της Βασιλικής και η προώθηση για την εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης. Τονίστηκε ότι καμία πρόταση του τοπικού συμβουλίου για ανακατασκευή αγροτικής οδοποιίας δεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα τα προβλήματα του τοπικού οδικού δικτύου να παραμένουν χωρίς αποκατάσταση αλλά και να οξύνονται.
– Λογγάδες: την έλλειψη κεντρικού αποχετευτικού δικτύου, την ανάγκη διαμόρφωσης της εισόδου της κοινότητας, την τοποθέτηση σε συγκεκριμένα σημεία προστατευτικών στηθαίων, τη σωστή διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων, τις επεκτάσεις φωτισμού οδών & πλατειών (ΦΟΠ) και τη δημιουργία οστεοφυλακείου. Η επίσπευση της ολοκλήρωσης του γηπέδου 5Χ5 αλλά και η ανάπτυξη και άλλων αθλοπαιδιών είναι αναγκαίες, ώστε σε συνδυασμό με το πάρκο «Πλατάνια» να προσελκύσουν όλο και περισσότερες σχολικές εκδρομές. Ακόμη, το πρόγραμμα των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας πρέπει να αναπροσαρμοστεί γιατί η διαδρομή Λογγάδες-Ιωάννινα που διαρκεί μία ώρα, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την εύκολη και γρήγορη μετάβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την κοινότητα.
– Δροσοχώρι: τη συντήρηση της κεντρικής πλατείας, την επισκευή της γέφυρας «Κλιματσίδα» και τον καθαρισμό του ρέματος που διέρχεται κάτω από αυτή. Επίσης, να γίνουν ενέργειες ώστε να προχωρήσουν οι ενέργειες πολεοδομικής νομιμοποίησης του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου για να είναι δυνατή η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με αντικείμενο την ανακατασκευή του και τελικά την αξιοποίησή του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη, να υπάρξει συστηματική αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων σκύλων ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των κατοίκων.
– Δαφνούλα: την επίσπευση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, τη συντήρηση και διάνοιξη νέων απαραίτητων αγροτικών οδών, τον καθαρισμό των υδρομαστεύσεων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και την αναβάθμιση του γηπέδου το οποίο σήμερα δεν έχει σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν ριζικά την καθημερινότητα των κατοίκων. Ακόμη, καίριο θέμα για την τουριστική προβολή της περιοχής αυτής αλλά και ευρύτερα του Δήμου είναι η ανάδειξη των χαρακτηριστικών της χαράδρας Αράχθου και η δημιουργία περιπατητικών διαδρομών.
– Μουζακαίοι: τις συνεχείς βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και την ανάγκη για ασφαλτόστρωση του δρόμου της κοινότητας προς τον συνοικισμό Κυπαρίσσια. Τονίστηκε δε, η έλλειψη υλικών (τσιμέντο, λαμπτήρες, χαλίκι, κλπ) που υπάρχει στο εργοτάξιο του δήμου με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται εύρυθμα οι καθημερινές ανάγκες της κοινότητας.
– Καστρίτσα: την ολοκληρωμένη ανάδειξη της Αρχαίας Ακρόπολης Καστρίτσας, την αξιοποίηση της αναρριχητικής πίστας, την επίσπευση για την ολοκλήρωση της πίστας motocross, αλλά και την ανάπτυξη υποδομής στο παλαιό λιμάνι Καστρίτσας, παρεμβάσεις που αποτελούν τα συστατικά στοιχεία για να καταστεί η Καστρίτσα μία συνιστώσα τουρισμού πόλης ή αστικού τουρισμού (city break) για τους συνδημότες μας, αλλά και για κάθε επισκέπτη του δήμου μας. Σε σχέση με την καθημερινότητα των κατοίκων είναι αναγκαίος ο καθαρισμός διάφορων σημείων της κοινότητας από την ανεξέλεγκτη απόθεση ογκωδών απορριμμάτων και μπαζών, αλλά και του παλαιού εργοταξίου του δικτύου άρδευσης Λεκανοπεδίου. Ακόμη, αναγκαία είναι η επίσπευση της ολοκλήρωσης των αποδυτηρίων και του φωτισμού στο γήπεδο Καστρίτσας και η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου δεδομένων (wi-fi) στα γραφεία της κοινότητας. Διαχρονικά αιτήματα της κοινότητας είναι η συντήρηση και ανακατασκευή πλατείας του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου και η δημιουργία γηπέδου μπάσκετ με τάπητα στον αύλειο χώρου του Δημοτικού σχολείου Καστρίτσας.
«Κοινό θέμα που απασχολεί όλα τα τοπικά συμβούλια και τους δημότες της Δ.Ε. Παμβώτιδας είναι η έλλειψη του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου και η έλλειψη μελέτης και σχεδιασμού για την ανάδειξη του περιμετρικού μετώπου της Λίμνης, ώστε να επιτευχθούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής διαβίωσης, αλλά και περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στην περιοχή», αναφέρει καταληκτικά η παράταξη.
Related Posts
-
7 Φεβρουαρίου 2024 -
1 Σεπτεμβρίου 2023 Πιο κοντά το αποχετευτικό στην Αρίστη
-
19 Μαΐου 2023 Μία πολυεπίπεδη δυναμική σχέση
-
6 Απριλίου 2023 Ευθύνες στη δημοτική αρχή για τις σχολικές υποδομές
-
10 Μαρτίου 2023 Η εποχή επιτάσσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό
-
25 Φεβρουαρίου 2023 Χρόνιο θέμα η προσβασιμότητα στην πόλη
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.187)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(493)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.123)
- Εκδηλώσεις(1.538)
- Ήπειρος(1.960)
- Αθλητικά(2.863)
Αρθρογραφία
Είσοδος