Αθλητικά

Δουλειά στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας

Off

Η στόχευση στην επιδίωξη καλύτερων αποτελεσμάτων, η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας και η απόκτηση νέων παιχτών, ήταν μερικά από τα κεντρικά θέματα που ανέπτυξε στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Στάικος.

Αναφέρθηκε εκτενώς στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, τα θετικά και αρνητικά σημεία, αλλά και στο μεταγραφικό σκηνικό.

«Είχαμε έναν πρώτο Γύρο καλό κατά διαστήματα, αλλά δεν τον συνδυάσαμε με αποτελέσματα και μάλιστα σε μία σεζόν που υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ μας. Είχαμε το πιο νεανικό ρόστερ στη Super League και ηλικιακά, αλλά και από άποψη συμμετοχών που δεν ήταν πολλές για κάποια παιδιά. Είχαμε κάποιες ήττες με μεγάλα σκορ και αποδείχτηκε ότι η αμυντική μας συμπεριφορά ήταν η αχίλλειος πτέρνα μας. Αυτό μάς έχει προβληματίσει και αυτές τις μέρες δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, να βελτιώσουμε δηλαδή την αμυντική μας λειτουργία» σημείωσε ο κ. Στάικος και πρόσθεσε:

«Νεανικό ρόστερ, αλλά με ταλέντο, παρότι κάποιοι παίκτες μας δεν είχαν αγωνιστεί πάλι στην κατηγορία, γι’ αυτό και έχουμε και κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή μας. Κάποιες φορές έχουμε εντυπωσιακά διαστήματα, αλλά κάποιες άλλες έχουμε νεκρά διαστήματα. Δυστυχώς αυτό το πληρώσαμε».

«Το καλό είναι ότι έχουμε οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και το τεχνικό τιμ έχουμε πίστη, δουλεύουμε καθημερινά και στο τέλος θα είμαστε κερδισμένοι και θα αποδώσουμε αυτό που πρέπει και στη βαθμολογία, αλλά και ως εικόνα» ανέφερε επιπρόσθετα.

Ο Σ. Νίνης

Ως προς τις αποκτήσεις νέων παιχτών ανέφερε για τον Σ. Νίνη, ότι «Θα μας δώσει σίγουρα ποιότητα και εμπειρία. Αυτή τη στιγμή προέρχεται από μεγάλη αποχή και θα πρέπει να μπει προσεκτικά στην ομάδα. Άλλωστε έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να έρθει στην κατάσταση που επιθυμούμε. Ο Νίνης, όπως και κάθε μεταγραφή μας, θα μπορεί να αγωνιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου».

Για Τσιντώτα και Τζίνο ανέφερε«Ακόμα δεν είναι κάτι επίσημο. Είναι δύο περιπτώσεις που μας έχουν απασχολήσει και έχουμε επικεντρωθεί. Ας περιμένουμε να ολοκληρωθούν».

«Χρειαζόμαστε ποιότητα και εμπειρία, ώστε να βοηθήσουν τους νεαρούς μας, αλλά και κάποια ακόμα παιδιά, για να μην κινδυνεύσει η ομάδα και να σταθεί με αξιώσεις στην κατηγορία. Φυσικά η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι πάντα πιο δύσκολη, αλλά η μεταγραφή του Νίνη και οι δύο προσεχείς είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και ίσως και μία δύο ακόμα κινήσεις θα έχουν την ίδια λογική» συμπλήρωσε.

Για τη σημασία που έχει η ανάληψη της θέσης του πρώτου προπονητή ο κ. Στάικος ανέφερε:

«Τα πέντε χρόνια στη Γ’ Εθνική μού έδωσαν αρκετή εμπειρία στους πάγκους σ’ αυτό το επίπεδο και όταν ήρθε η πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα το θεώρησα πρόκληση και ότι θα μπορούσα να βελτιωθώ προπονητικά. Κι αυτό γίνεται. Πέρυσι ήμουν δίπλα στον κ. Μεταξά, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και αποκόμισα πράγματα από έναν προπονητή που προερχόταν από μια χώρα προηγμένη ποδοσφαιρικά, αλλά και απ’ αυτά που είδα εδώ. Φέτος ανέλαβα πρώτος προπονητής.

Ο κ. Χριστοβασίλης είναι ένας πρόεδρος που δίνει ευκαιρίες. Με γνώριζε και από παλιότερα, καθώς ήμουν ποδοσφαιριστής του στον Ηλυσιακό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα περιβάλλον που δίνει ευκαιρίες και μπορεί κανείς να εργαστεί σ’ ένα περιβάλλον για να κάνει ένα ξεκίνημα, όπως εγώ. Δεν νομίζω ότι θα δινόταν τέτοια ευκαιρία σε άλλη ομάδα, οπότε κι εγώ και όλοι θα εργαστούμε σκληρά να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ