Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 08:05
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2022
Επικαιρότητα

«Κούρεμα» των οφειλών από τις εισφορές ατομικών επιχειρήσεων

Off

Αποδεκτή καταρχάς έκανε την πρόταση της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», η πλειοψηφία της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ώστε να ληφθεί απόφαση για το «κούρεμα» καταρχάς των οφειλών από τις εισφορές ατομικών επιχειρήσεων προς το Επιμελητήριο από το 2018 και ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού στη συνέχεια, χωρίς οι οφειλές αυτές να βεβαιωθούν στην Εφορία.

Η πρόταση του Γρηγ. Γκίκα κατατέθηκε στη συνεδρίαση της διοίκησης το βράδυ της Τετάρτης με τον επικεφαλής της παράταξης να τονίζει επιπλέον, ότι θα πρέπει να αναζητηθεί και κάποια αντίστοιχη φόρμουλα και για τις επιχειρήσεις στο ΓΕΜΗ.

«Το 2022 και το 2023 είναι και αναμένεται να είναι αντίστοιχα, πολύ δύσκολες χρονιές για τις επιχειρήσεις. Αφού λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα, τότε θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να προχωρήσουμε σε γενναίο κούρεμα των οφειλών των ατομικών επιχειρήσεων και σε ρύθμιση του υπολοίπου, χωρίς να βεβαιώνουμε τις οφειλές στην Εφορία», ανέφερε ο κ. Γκίκας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημητρίου αποδέχθηκε την πρόταση, σημειώνοντας όμως, ότι μπορεί να γίνει μόνο για τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι για αυτές που είναι στο ΓΕΜΗ.

«Στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης στη Μυτιλήνη, ζητήσαμε από τον υπουργό να αποστείλει εγγράφως την προφορική του διαβεβαίωση, ότι θα χαρίσει τις οφειλές του 2020 και του 2021, αλλά και να εξηγήσει τι θα γίνει με όσους έχουν πληρώσει κανονικά.

Περιμένουμε…», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Η συμμετοχή στην

Επιτροπή Τουρισμού

Τέλος, ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στη συνεδρίαση από τον κ. Γκίκα είχε να κάνει με τους λόγους για τους οποίους το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δε συμμετέχει στην Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών, με τον κ. Γκίκα να μεταφέρει την θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Λώλη, ότι δε ζητήθηκε ποτέ να πάρει μέρος σε αυτό το όργανο.

«Καλά είναι τα ταξιδάκια στο εξωτερικό, καλές είναι και οι συμμετοχές των μελών της διοίκησης στις εκθέσεις, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο μετρήσιμο μέγεθος και ένας απολογισμός.

Επίσης, δε γίνεται να αποφασίζονται στην Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών ενέργειες προβολής και διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος της πόλης μας και το Επιμελητήριο να μην παίρνει μέρος σε αυτές τις συζητήσεις», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Ο κ. Δημητρίου ωστόσο τόνισε, ότι το Επιμελητήριο συμμετέχει στην άτυπη Επιτροπή, που έχει συσταθεί επίσης στον δήμο Ιωαννιτών και είναι υπό την άμεση εποπτεία και ευθύνη του δημάρχου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ