Πολιτισμός

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για το «Πάλι Καλά

Off

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου για το «Πάλι Καλά» που έχει γράψει ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης. Η νέα παραγωγή της Καλλιτεχνικής Σκηνής Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου,  θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 το βράδυ στο θέατρο ΚΥΚΛΟΣ, για το όλο τον Δεκέμβριο.

Το «Πάλι Καλά», αποτελείται από δύο μονολόγους, όπως αναφέρεται στο κάλεσμα της παραγωγής:

Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για την μοναξιά, την εγκατάλειψη και την παραίτηση των ηλικιωμένων. Ο παλιός, σκληροπυρηνικός αριστερός Παππούς (Κώστας Βενέτης) εγκαταλειμμένος καλοκαιριάτικα από τους δικούς του που λείπουν σε διακοπές στη Μύκονο, «επικοινωνεί» με το μόνο μέλος της οικογένειας που είναι παρών, το χρυσόψαρο του σπιτιού. Με διάθεση σαρκαστική και ειρωνική και ρυθμό καταιγιστικό ο Παππούς ανακεφαλαιώνει με έντονο χιούμορ το προσωπικό του αφήγημα για μια ζωή που τελικά πήγε χαμένη.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται το «Μπουφάν της Χάρλεϋ», ένας εμβληματικός, μονόλογος/κλαυσίγελος. Η νευρωτική  Ελληνίδα Μάνα (Έλλη Κατσάνου) μια φιγούρα υστερική αλλά και έντονα τρυφερή, σαλεμένη και σοφή μαζί, επισκέπτεται τον γιό της εύζωνα/σκοπό στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. «Οπλισμένη» με ένα τάπερ κολοκυθόπιτα, τις αναμνήσεις της πικρής ζωής με έναν συντηρητικό σύζυγο και την βεβαιότητα ότι ο γιός της θέλει δεν θέλει θα την ακούσει, αναπολεί, ερμηνεύει, συμβουλεύει με τρόπο που το κωμικό ισορροπεί αριστοτεχνικά με το τραγικό…

Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για όλο το Δεκέμβριο στις 21:00, στο θέατρο ΚΥΚΛΟΣ, Αραβαντινού 14. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8,00€ (κανονικό) και 6,00€ (μειωμένο: Άνω των 65, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, φοιτητές, μαθητές).

Προπώληση: Ξενοδοχείο ERMIS, Σίνα 2.

Τηλέφωνο επικοινωνίας/κρατήσεων: 6947691698.

Συντελεστές:

Κείμενο: Βασίλης Κατσικονούρης

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κατσάνος

Παππούς: Κώστας Βενέτης

Μάνα: Έλλη Κατσάνου

Βοηθ. Σκηνοθέτη: Ισαάκ Ντόστης

Make up: Θεσσαλικό  IEK Γιάτσος

Φωτογραφίες – Video: Μενέλαος Συκοβέλης

Γραφιστικά: OPSIS Γούσης Αθανάσιος

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ