Επικαιρότητα

Αφήνει αρκετά προβλήματα η πολλή βροχή

Off

Αρκετά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Ήπειρο το σαββατοκύριακο. Το χαρακτηριστικό ήταν η έντονη βροχόπτωση κατά τόπους που ξεκίνησε το Σάββατο και το πολύ νερό που έπεσε σε διάφορες περιοχές.

Αποτέλεσμα ήταν καταπτώσεις, πτώσεις δένδρων και βράχων και φερτά υλικά στο οδικό δίκτυο.

Δύο γέφυρες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, μία στα Γκούρα στο Κομπότι Άρτας στην οποία έπεσε τμήμα της και μία στα Τζουμέρκα, στην Πλάκα, όπου η σιδερένια γέφυρα «κάθισε» μετά από ζημιά στο κεντρικό βάθρο της, που προκλήθηκε από τον «φουσκωμένο» Ραφτανίτικο ποταμό.

Κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου με την Πολιτική Προστασία τού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων βρέθηκαν στο σημείο και αποφασίστηκε η γέφυρα να παραμείνει κλειστή μέχρι να γίνουν εργασίες αποκατάστασης. Η πρόσβαση στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας και στους συνοικισμούς κοντά στο ποτάμι, θα γίνεται μόνο μέσω Ραφταναίων, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Συνολικά στην περιοχή των Τζουμέρκων προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ στους Μελισσουργούς ήταν σε εξέλιξη κατολισθητικό φαινόμενο με ζημιές σε σπίτια και με το ΙΓΜΕ για να καλείται από να προχωρήσει σε ελέγχους.

Πτώσεις δένδρων, λόγω ισχυρών ανέμων καταγράφηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Πωγωνίου, της Ζίτσας και της Δωδώνης, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν στην παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων -Άρτας και την παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με 15 μηχανήματα για το άνοιγμα των δρόμων, καθώς και των Δήμων και της Πυροσβεστικής.

Συνολικά 158 κλήσεις έλαβε σε όλη τη χώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το Σάββατο, μέχρι και την Κυριακή στις 17:30 λόγω των ισχυρών ανέμων, συνοδεία βροχοπτώσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣ. Στην Περιφέρεια Ηπείρου, χρειάστηκαν να γίνουν 39 κοπές δέντρων, 5 αντλήσεις υδάτων και 4 αφαιρέσεις αντικειμένων ενώ στην Κέρκυρα έγιναν 18 κοπές δέντρων και 2 αντλήσεις υδάτων.

Ο κάμπος Φιλιατών

Τέλος, πλημμύρισε ο κάμπος Φιλιατών λόγω υπερχείλισης του Καλαμά με αποτέλεσμα να πληγούν πολλά στρέμματα με εσπεριδοειδή.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ