Πολιτισμός

ΣΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη και ο Γέρο Δημητράκης»

Off

Το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών σε συνδιοργάνωση με τη Μετάδραση, Δράση για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Together In Sport», παρουσιάζουν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου την παράσταση Καραγκιόζη «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη… και ο Γέρο Δημητράκης» με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιώργο Ηπειρώτη.

«Τα Χριστούγεννα έφτασαν στον Μπερντέ μας και η γειτονιά του Καραγκιόζη γιορτάζει την Μεγάλη αυτή Γιορτή της Αγάπης! Τα Κολλητήρια τρέχουν στους δρόμους, λένε τα κάλαντα και εισπράττουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Οι άνθρωποι, γνωστοί ή άγνωστοι, τέτοιες μέρες μεταξύ τους εύχονται και γλεντούν.

Όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο αρχοντόσπιτο της γειτονιάς, που κατοικεί ο πιο ανάποδος, ο πιο τσιγκούνης, ο πιο μόνος άνθρωπος του κόσμου, ο Γέρο Δημητράκης. Στο σπίτι του, αντί για ανθρώπους συγγενείς και φίλους, θα δεις να έχει μόνο χρηματοκιβώτια και μπαούλα με λεφτά και λίρες. Είναι ένας άνθρωπος τόσο τσιφούτης, που άλλος σαν αυτόν δε θα υπάρχει στον κόσμο όλο. Χόμπι του είναι να επικοινωνεί κάθε ώρα και στιγμή με τις τράπεζες για να μαθαίνει για τις καταθέσεις και τους τόκους του και εννοείται πως δεν θέλει να τα έχει καλά με κανέναν. Αυτά τα Χριστούγεννα, όμως, θα συμβεί ένα μεγάλο θαύμα και θα έρθουν τα επάνω κάτω, τόσο απρόσμενα ρομαντικά και μοναδικά, που μόνο τα Χριστούγεννα μπορούν να καταφέρουν!

Έμπνευση, σενάριο, σκηνοθεσία, φιγούρες – σκηνικά, αλλαξοφωνίες – λαρυγγοφωνές: Γιώργος Ηπειρώτης (Καραγκιοζοπαίχτης). Κύριος βοηθός σκηνής, κίνηση φιγούρων: Μαρία Χουλιάρα.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ