Εκδηλώσεις

Κάλαντα στο Δημαρχείο και την Περιφέρεια

Off

Με παιδικές φωνές και ευχές γέμισε η αυλή του Δημαρχείου Ιωαννίνων. Η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου αποτελούμενη από μαθητές της Ε’ τάξης με πρωτοβουλία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων αλλά και τα παραδοσιακά κάλαντα της Ηπείρου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αλλά και στελέχη της «Σχεδίας» αντάλλαξαν ευχές με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου, τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Πήχα που αναπληρώνει τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Λώλη.

Στην Περιφέρεια

Σήμερα Παρασκευή στην σάλα του Κεντρικού Δημαρχείου θα ψάλλουν τα κάλαντα διάφοροι φορείς και σύλλογοι της πόλης μας

Αναλυτικά

09.30: Μπάντα Μεραρχίας

09.45: Κάλαντα από τον Σύλλογο Πήγασος

10.30: Μουσικό Σχολείο

12.00: Σαρακατσανάκια (Λύκειο Ελληνίδων)

Το πρόγραμμα στην Περιφέρεια σήμερα είναι:  9:15 π.μ. Σύλλογος Πήγασος

9:30 π.μ. Παιδικό τμήμα Δημοτικού Ωδείου

10:00 π.μ. 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο (3η τάξη)

10:15 π.μ. Μυστικό Κλειδί (Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο)

10:30 π.μ. Σύλλογος Καλαρρυτών «Η Πίνδος» παιδικό τμήμα

11:00 π.μ. Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

11:30 π.μ. Σαρακατσανάκια Λυκείου Ελληνίδων 11:45 π.μ. Μεραρχίας μπάντα.

Η «Σχεδία»

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δημαρχείο και στην Περιφέρεια έψαλε χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, αποτελούμενη από μαθητές της Ε’ τάξης, με πρωτοβουλία του Κέντρου Πρόληψης  των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία», στο πλαίσιο της συνεργασίας τους. Με την υπεύθυνη μουσικό της χορωδίας Ειρήνη Ντούση και συνοδευόμενα από καθηγήτριες του σχολείου και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Καλλιόπη Κομνηνού και Σοφία Γκόντα, τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα σε δύο εκδοχές, καθώς, πέραν της κλασικής, επέλεξαν και τα παραδοσιακά γιαννιώτικα κάλαντα.

Πρώτος σταθμός ήταν το Δημαρχείο, στον προαύλιο χώρο του οποίου έψαλαν τα κάλαντα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου και τους αντιδημάρχους Βαγγέλη Πήχα και Γιώργο Λώλη. Στο Δημαρχείο περίμενε τους μαθητές και η ταμίας του Δ.Σ. της «Σχεδίας» Ανθή Μάστακα, η οποία ευχήθηκε καλές γιορτές, μακριά από σωματικές και ψυχικές εξαρτήσεις, με λίγο  περισσότερο νοιάξιμο για τους άλλους.

Στη συνέχεια, η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων βρέθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου έψαλε τα κάλαντα στους αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου και Βασίλη Γοργόλη, ο οποίος βρέθηκε με διπλό ρόλο, καθώς είναι και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου