Επικαιρότητα

«Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη»

Off

Αντιπροσωπεία μαθητών των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων, του μοναδικού σχολείου της περιφέρειας, που έλαβε μέρος, συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 16-18 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το τριήμερο της δράσης είχε ως τίτλο και περιεχόμενο αντίστοιχα «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη» και στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να τοποθετηθούν για σύγχρονα  ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή κοινωνία και τους πολίτες των χωρών – μελών της Ε.Ε, να καταγράψουν προβλήματα και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις. Μία εμπειρία μοναδική και αξέχαστη, όπως περιέγραψαν οι μαθητές των Δωδωναίων που πήραν μέρος σε αυτό το πρόγραμμα, που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης στο σχολείο, μαζί με την Βασιλική Λιάρου, υπεύθυνη καθηγήτρια και συντονίστρια της δράσης από τα Δωδωναία.

Η ομάδα των 27 μαθητών των Δωδωναίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα όπως ανέφερε η κα Λιάρου, να αξιοποιήσουν και τις γνώσεις και την καθοδήγηση που λαμβάνουν στο πλαίσιο του Ομίλου Ρητορικής που υλοποιείται στο σχολείο, εκτός του σχολικού ωραρίου. Μία από τις μαθήτριες, η Γλαύκη – Γεωργία Βεργώνη απέσπασε μάλιστα και εύφημο μνεία για τη συνεισφορά και συμμετοχή της στο πρόγραμμα, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της τη θεματική «Δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία για την προσβασιμότητα».

Τόσο η Γλαύκη – Γεωργία Βεργώνη, όσο και οι συμμαθητές της, Άγγελος Παπαζαχαρής, Ιωάννα Παπαϊωάννου και Ελευθερία Θάνη, μίλησαν για την εμπειρία και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, προτείνοντας και παροτρύνοντας παράλληλα και άλλους μαθητές να αξιοποιούν τέτοιου είδους ευκαιρίες, όποτε τους παρουσιάζονται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου