Ήπειρος

Αναγνωρίζεται το υψηλό επίπεδο

Off

Το υψηλό επίπεδο στην έρευνα και στη φοιτητική μέριμνα, καθιστώντας το ελκυστικό σε εθνική και διεθνή βάση, επιβεβαιώνει για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μία ακόμη διάκριση στους δείκτες αξιολόγησης και στη σειρά κατάταξης ανάμεσα στα 1000 κορυφαία Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του πλανήτη, που τέθηκαν στην κρίση του U.S News and World Report.
Όπως και σε πρόσφατες άλλες αξιολογήσεις έτσι και στην συγκεκριμένη, το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων κατατάσσεται στην 526η θέση της διεθνούς κατάταξης και 4ο στη σειρά των ελληνικών πανεπιστημίων.    
Η συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνει υπόψη κριτήρια, όπως είναι η απήχηση στην έρευνα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησής τους, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, το ποσοστό των συνολικών δημοσιεύσεων που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις δέκα με τις περισσότερες αναφορές, οι διεθνείς συνεργασίες, και ο αριθμός των διδακτορικών διατριβών που έχουν εκπονηθεί ανά μέλος ΔΕΠ.
Μάλιστα, αναφορικά με τις διεθνείς συνεργασίες, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καταλαμβάνει στην παγκόσμια κατάταξη την εκατοστή 150η θέση.  Επίσης, στην εκπόνηση διδακτορικών διατριβών ανά μέλος ΔΕΠ καταλαμβάνει τη 285η θέση. Σε κάποιους ποιοτικούς δείκτες μάλιστα στην ίδια αξιολόγηση το Ίδρυμα βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ, πίσω από το πανεπιστήμιο Κρήτης.
Ο πρύτανης Γ. Καψάλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της νέας αυτής διάκρισης που αναδεικνύει και επιβεβαιώνει το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του Ιδρύματος, όπως επίσης και το υψηλό επίπεδο στην ποιότητα των υποδομών.
«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, απαιτείται να έχουμε την υποστήριξη της πολιτείας σε κεντρικό επίπεδο, της περιφερειακής και δημοτικής αρχής, καθώς και όλης της τοπικής κοινωνίας, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε, ως Ίδρυμα, τα επιστημονικά επιτεύγματά μας, που μας κάνουν όλους υπερήφανους», ανέφερε ο κ. Καψάλης.
Από την πλευρά του ο αναπλ. πρύτανη Τριαντ. Αλμπάνης εξήρε το έργο της Επιτροπής που ασχολείται επισταμένως με τα συγκέντρωση και την προβολή των στοιχείων στους οργανισμούς αξιολόγησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τα τελευταία 5 χρόνια το τοπικό ΑΕΙ, έχει κερδίσει θέσεις και αναγνώριση που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια.
«Μέχρι πριν από πέντε χρόνια, το πανεπιστήμιό μας συμμετείχε μόνο σε 3 συστήματα αξιολόγησης, όμως τώρα μόνο το σύστημα αξιολόγησης της Σαγκάης δεν μας περιλαμβάνει. Είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό εάν αντιληφθούμε, ότι από τα 20.000 ΑΕΙ του πλανήτη, γίνεται μία προαξιολόγηση για τα 1000 καλύτερα και συνεχώς βρισκόμαστε μέσα σε αυτά», τόνισε ο κ. Αλμπάνης.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ