Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 01:19
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Τι ισχύει για τη διαβίβαση εσόδων – εξόδων

Off

Με μια σειρά αποφάσεων και εγκυκλίων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αποχαιρέτισε τους λογιστές και φοροτέχνες το 2022, με την τελευταία ημέρα του χρόνου να ανακοινώνονται σημαντικές αλλαγές στα ηλεκτρονικά τιμολόγια και σε μία σειρά άλλων παραμέτρων της οικονομικής και φορολογικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

Στις σημαντικότερες από αυτές τις αποφάσεις, στάθηκε ο Σπύρος Μπέκας, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνών – Λογιστών Ιωαννίνων, ξεκινώντας από τη διαβίβαση των εσόδων που αλλάζει ως διαδικασία από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Για τα έσοδα – έξοδα του 2022, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαβιβάσουν τα έσοδά τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, και μέχρι τις 31 Μαρτίου τα έξοδά τους. Αλλαγές προβλέπονται ακόμη για τις ταμειακές μηχανές παλιάς τεχνολογίας, ώστε από την 1η Απριλίου να αντικατασταθούν με νέες, που θα διαβιβάζουν αυτόματα τα στοιχεία των εσόδων στην ΑΑΔΕ, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενισχύονται και με δύο νέους τύπους ταμειακών μηχανών. Τέλος, μία σημαντική αλλαγή πέρασε και ισχύει για τα Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που απαλλάσσονται από την καταβολή ΦΠΑ για τη διενέργεια εκδηλώσεων ενίσχυσης των σκοπών τους, μέχρι όμως το ποσό των 20.000 ευρώ ετησίως και την δέσμευση, ότι δε θα μπορούν να κάνουν περισσότερες από τέσσερις εκδηλώσεις το έτος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ