Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 04:14
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιανουαρίου 2023
Πολιτισμός

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΙ Νέο αφιέρωμα στην πόλη στον κινηματογράφο

Off

Οι Κυριακές στο Πανί, ο κύκλος κινηματογραφικών προβολών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών υποδέχονται το 2023 με το δεύτερο κύκλο του αφιερώματος «Η πόλη στον κινηματογράφο».

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου και ώρα 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Casque d’ Or» σε σκηνοθεσία Ζακ Μπεκέρ («Το χρυσό κασκέτο», Γαλλία, 1952, διάρκεια: 96’).

Το σενάριο είναι των Ζακ Μπεκέρ και Ζακ Κομπανέζ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σιμόν Σινιορέ (Μαρία «Χρυσό Κράνος»), Σερζ Ρετζιάνι (Ζορζ Μαντά), Κλόντ Ντοφέν (Φελίξ Ντεκά), Ρειμόν Μπισιέρ (Ρειμόν)

Παρίσι, 1898. Στα άδυτα του υποκόσμου, η Μαρία, μια κοπέλα ελεύθερων ηθών γνωστή και ως «Χρυσό κράνος», είναι μια από τις συντρόφους μιας παρέας κακοποιών.

Ένα βράδυ, σε ένα νυχτερινό κέντρο όπου συχνάζει η παρέα, γνωρίζει τον Μαντά. Πολύ σύντομα η αρχική έλξη τους μεταμορφώνεται σε πραγματικό πάθος. Όταν ο καλύτερος φίλος του Μαντά θα κατηγορηθεί άδικα για ένα έγκλημα, που διέπραξε ο ίδιος, τότε, ο Μαντά θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα σκληρό δίλημμα.  Μια ιστορία αγάπης, θανάτου, φιλίας και ζήλιας, στην εποχή της Μπελ Επόκ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ