Αθλητικά

ΠΑΣ WBC Δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον «βομβαρδισμό» του Πρωτέα

Off

Την ήττα με 77-84 από τον Πρωτέα Βούλας, μία ομάδα με πλήρες ρόστερ που εμφανίστηκε χθες αποφασισμένη και απόλυτα συγκεντρωμένη στο Νέο Κλειστό, γνώρισε η ομάδα του ΠΑΣ WBC, μένοντας έτσι πίσω στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Καθοριστικής σημασίας στην εξέλιξη του αγώνα και εν τέλει στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος η εντυπωσιακή ευστοχία των φιλοξενούμενων από μέση και μακρινή απόσταση, στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης, όταν οι γηπεδούχες μείωσαν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους και διεκδίκησαν τη νίκη.

Από την άλλη, ήταν εμφανής η υπεροπλία του Πρωτέα στο ρόστερ με πολλές εναλλακτικές για τον προπονητή κ. Σουλιώτη, σε σχέση με το ελλιπές ρόστερ του ΠΑΣ, που αγωνίστηκε χθες πάντως, με μία νέα προσθήκη.

Η Δήμητρα Γκιζάνη έκανε την πρώτη της εμφάνιση με τον ΠΑΣ έχοντας αποκτηθεί πριν λίγες ημέρες από τον Εύνικο, αλλά παρελθόν αποτελεί για την ομάδα η Γκομπετζισβίλι.

Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Πρωτέα να παίρνει ένα προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο, σουτάροντας με εντυπωσιακά ποσοστά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι φιλοξενούμενες έφτασαν τους 51 πόντους στο ημίχρονο, με την άμυνα του ΠΑΣ να μη μπορεί να τις ανακόψει. Η διαφορά άνοιξε στο τρίτο δεκάλεπτο φτάνοντας τους 21 πόντους (53-74) όμως στον ΠΑΣ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Έτσι, κάνοντας μία μεγάλη προσπάθεια, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, πέντε λεπτά πριν το τέλος, όμως στις κρίσιμες επιθέσεις τα σουτ του Πρωτέα βρήκαν στόχο, σε αντίθεση με αυτά των γηπεδούχων, με το ροζ φύλλο να πηγαίνει τελικά στην ομάδα της Βούλας.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 24-23, 39-51, 53-74, 77-84

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC (Μαργαρίτης): Μπριγκς 12(1), Σαρηγιαννίδου 24(4), Μαρίνη 13(1), Καλαμπάκου 8(2), Εφα 12, Γκιζάνη, Εβόντο 8(2).

Πρωτέας Βούλας (Σουλιώτης): Γκίλντεϊ 15(3), Χατζηβασιλείου 2, Μάντιτς 12, Σακελλαρίου, Πατεράκη 2, Χατζηγιακουμή 6(2), Αναστασοπούλου Μ. 6, Αναστασοπούλου Χ. 19(3), Μπουθ 22(3), Τζανετάτου.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τζον Μαργαρίτης δήλωσε:

«Ο Πρωτέας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και έβαλε πολλά δύσκολα σουτ. Εμείς δε βρήκαμε τον τρόπο να κάνουμε τον αντίπαλο να νιώσει άβολα στο παιχνίδι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στην τέταρτη περίοδο τα παίξαμε όλα για όλα, ανοίξαμε το παιχνίδι σε όλο το γήπεδο, όπως έπρεπε να κάνουμε ίσως από την αρχή και καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η άμυνά μας ήταν ένα θέμα σήμερα, γιατί δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε στο παιχνίδι του Πρωτέα. Θωρώ ότι τους άξιζε η νίκη κι εμείς θα πρέπει να μάθουμε από το σημερινό παιχνίδι και να πάμε στο επόμενο για να κερδίσουμε».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ