Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις εργασίες και παρεμβάσεις που έγιναν με εντολή της Περιφέρειας Ηπείρου στον ποταμό Λούρο, ζητά με παραγγελία του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
Με την εισαγγελική του παραγγελία ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την κατεπείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης για το ενδεχόμενο της παράβασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε γενικότερο επίπεδο. Η είδηση για την εισαγγελική παρέμβαση στο ανώτατο επίπεδο αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» και οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον έπειτα και από τα πορίσματα και τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος όσο και των ελεγκτών του ΟΦΥΠΕΚΑ, τα οποία ωστόσο αμφισβήτησε και ως προς την επάρκειά τους και ως προς το τυπικό τους σκέλος η περιφερειακή αρχή και ο Αλ. Καχριμάνης.
Στις εκθέσεις και τα πορίσματα αποδίδεται το σύνολο των ευθυνών για τις παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις υπηρεσίες της και συγκεκριμένα στη μη αδειοδότηση, στην απουσία μελετών και στον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκαν οι εργασίες προκαλώντας τεράστια ζημία στο φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα.
Μόλις την Πέμπτη σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Περιφέρειας που αποδίδει την εικόνα του ποταμού χωρίς νερό, στην ανομβρία και όχι στις εργασίες, ενώ επιτέθηκε σε βάρος του ΟΦΥΠΕΚΑ και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε πως μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις επισκέφθηκε την περιοχή του ποταμού Λούρου και εντόπισε πως στα σημεία που είχαν γίνει εργασίες δεν υπήρχε πρόβλημα μετά την βροχόπτωση, όμως στα άλλα σημεία δεν υπήρχε νερό. Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι προκλήθηκε θέμα για ενέργειες έκτακτης ανάγκης και συνέχισε:
«Θεωρώ ότι απαξιώνουν τους ανθρώπους που δουλεύουν στις υπηρεσίες, απαξιώνουν τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές στην περιουσία τους» ανέφερε, ενώ υπενθύμισε τα προβλήματα κατά την περσινή χρονιά όταν έκλεισε για δυο – τρεις φορές το εθνικό δίκτυο επειδή είχε πλημμυρίσει το ποτάμι. «Όταν κάποιος πάει να κάνει μια έρευνα, είτε αυτό λέγεται ΟΦΥΠΕΚΑ, είτε επιθεωρητές του Δημοσίου, πρέπει να την κάνει με σκέψη και με ωριμότητα και όχι επιδερμικά», υπογράμμισε.
Related Posts
-
3 Δεκεμβρίου 2024 -
23 Νοεμβρίου 2024 Με πλεονέκτημα… τα πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων
-
23 Νοεμβρίου 2024 Καταγγελίες και αναφορές για ελλιπή μέτρα
-
22 Νοεμβρίου 2024 Αναπάντητα ερωτήματα, ραντεβού στη λογοδοσία
-
21 Νοεμβρίου 2024 Επαναρχίζουν οι εργασίες αποχέτευσης στο Πάπιγκο
-
21 Νοεμβρίου 2024 Γρίφος η λειτουργία του Πάρκου Πυρσινέλλα μετά την ανάπλαση
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.716)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(505)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.211)
- Εκδηλώσεις(1.583)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.947)
Αρθρογραφία
Είσοδος