Ήπειρος

Αυστηρή κριτική για τα σχέδια της κυβέρνησης

Off

Μόνο… καλά λόγια για την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλο δεν είχε να πει, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς, στέλεχος και υποψήφιος της ΛΑΕ στις πρόσφατες εκλογές. 
Ο κ. Ρωμανιάς από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε την Τετάρτη ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΛΑΕ Ιωαννίνων αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στο υπό διαμόρφωση νέο ασφαλιστικό, που έρχεται να καταστρέψει, όπως χαρακτηριστικά είπε, ό,τι χτίστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι προβλέψεις του τρίτου μνημονίου με την υποχρέωση της χώρας να βρει 2,5 δισ. από περικοπές συντάξεων μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν και συνέχεια και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, που έκανε λόγο για αυλικούς του υπουργού, που διαβουλεύονται με το κουαρτέτο, ανθρώπων, που δεν έχουν ιδέα από κοινωνική ασφάλιση.
«Γέμισαν οι διάδρομοι του υπουργείου με αυλικούς του υπουργού, που συνεργάζονται και συνομιλούν με τους εκπροσώπους των δανειστών. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουν εξωπραγματικά μέτρα και περικοπές που είναι αντισυνταγματικά. Το είπε άλλωστε και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι όσα σχεδιάζονται στο ασφαλιστικό είναι αντισυνταγματικά και θα καταπέσουν στα δικαστήρια. Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί τέσσερις διαφορετικοί νόμοι, που ο καθένας ακυρώνει τον προηγούμενο. Την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζονται να περάσουν νέο νόμο που θα ακυρώνουν τους προηγούμενους τέσσερις. Μπανανία είναι η Ελλάδα; Ο Κατρούγκαλος είναι καλό παιδί, όμως δεν έχει ιδέα από Κοινωνική Ασφάλιση και κάνει πειράματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ρωμανιάς, τον οποίο προλόγισε ο Βασίλης Καφαράκης, μέλος της ΛΑΕ Ιωαννίνων και υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου