Πολιτισμός

Διήμερο εργαστήριο χορού και πολιτισμού

Off

«Χοροαναζητήσεις», είναι ο τίτλος του 1ου Εργαστηρίου χορού και πολιτισμού που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου στην αίθουσα δεξιώσεων «Διογένης» στην Ελεούσα σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

– Σάββατο 28 Ιανουαρίου

10:00-13:00 & 14:00-18:00, «Εργαστήριο χορού»

Από την εθνογραφία στη διδασκαλία: Το παράδειγμα των περιοχών Ηράκλειας Σερρών και Δράμας.

Παπακώστας Χρήστος, Αναπληρωτής Καθηγητής. Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων

21:30 Παραδοσιακό γλέντι, με τις ορχήστρες: Μιχάλη Μπραχόπουλου (Ήπειρο), Στέργιου Δεμίση (Δράμα) και Αριστείδη Δράμαλη (Σέρρες)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

09:30-11:30 Βιωματικό εργαστήριο – Διδακτική της κίνησης και της μουσικής: Χοροί και παιχνιδοτράγουδα. Μία πρόταση κοινοτικής. Δρ. Αγαλιανού Ολυμπία, μέλος Ε.Ε.Π του Τ.Ε.Α.Π.Η-Ε.Κ.Π.Α.

11:30-13:30, Διευρυμένη χορογραφία και Διδακτική πράξη. Προσέγγιση της διδασκαλίας ως χορογραφία. Δρ. Τσιτζιλώνη Στεριανή, μέλος  Σ.Ε.Π του Ε.Α.Π και

Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

Επιστημονικά Υπεύθυνοι του διημέρου είναι οι: Παπακώστας Χρήστος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αποστολάκη Αλεξάνδρα, υποψήφια διδάκτορας, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζουν οι: Βότσικας Αλκιβιάδης, Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας, Αγγέλη Μαρίνα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών και Ζήκου Θεοδώρα, Κ.Φ.Α. Παιδαγωγός Χορού.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ