Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 06:45
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Ζητά αποκαταστάσεις και ολοκλήρωση των εργασιών

Off

Έγγραφο από τον δήμο Ιωαννιτών και τις Τεχνικές Υπηρεσίες με το οποίο ζητείται να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές που έχουν ήδη γίνει και οι οποίες οφείλονται σε κακοτεχνίες, όπως επίσης να ολοκληρώσει το πλέγμα των εργασιών, όπως αυτές περιγράφονται στη σύμβαση για το φυσικό αντικείμενο του έργου, παρέλαβε ο ανάδοχος του έργου στην πλ. Πάργης και στις οδούς Πυρσινέλλα και Σμύρνης.

Οι εργασίες είναι γεγονός, ότι εκτελέστηκαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ασυνήθιστα μάλιστα για τα ελληνικά ή και τα τοπικά χρονικά, στην πορεία όμως διαπιστώθηκε, ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι ανοιχτές, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα έλυνε το έργο.

Οι διαμαρτυρίες των περιοίκων και των διερχόμενων από την οδό Σμύρνης ειδικά είναι καθημερινές και επικεντρώνονται καταρχάς στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος με τους κυβόλιθους να χρειάζονται άμεση αντικατάσταση, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ τα ακόμη πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν σχετίζονται με την κυκλοφορία των οχημάτων.

Μέχρι πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, η κυκλοφορία των οχημάτων επιτρεπόταν από την πλ. Πάργης με κατεύθυνση προς τις οδούς Νεοφ. Δούκα και Ναπ. Ζέρβα αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αφαιρέθηκαν οι πινακίδες σήμανσης, όμως δεν τοποθετήθηκαν νέες με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί οχημάτων, περίοικοι κυρίως στην οδό Σμύρνης να επιλέγουν την αντίθετη κίνηση με κατεύθυνση την πλ. Πάργης. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την παρουσία σταθμευμένων οχημάτων στη δεξιά άκρη του δρόμου, που και αυτό δε θα επιτρέπεται αφού θα τοποθετηθούν διαχωριστικά μεταλλικά στηθαία, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος.

Το Τμήμα Τροχαίας κλήθηκε πολλές φορές να επέμβει στο σημείο, δηλώνοντας όμως αδυναμία να βεβαιώσει παραβάσεις, επικαλούμενο την έλλειψη πινακίδων σήμανσης.

Στην οδό Πυρσινέλλα

Στο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών γίνεται λόγος επίσης και για ζημιές που έχουν ήδη εμφανιστεί στο οδόστρωμα της οδού Πυρσινέλλα, τέσσερις σχεδόν μήνες την ολοκλήρωση των εργασιών και την αποχώρηση του εργολάβου, που καλείται και σε αυτό το σημείο να επιστρέψει για να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Πληροφορίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών αναφέρουν, ότι ο ανάδοχος του έργου έχει αποδεχθεί την ευθύνη του και πως σύντομα θα αναλάβει δράση, για την αποκατάσταση των ζημιών, όπου αυτές έχουν εντοπιστεί.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ