Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 09:56
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2023
Πολιτισμός

“profil réalité” του Κων. Τερζόπουλου

Off

Το Photometria Photography Center (PPC) παρουσιάζει την έκθεση “profil réalité” του φωτογράφου Κωνσταντίνου Τερζόπουλου, σε επιμέλεια Παναγιώτη Παππά και Αχιλλέα Τζιάκου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 20.00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου, στα γραφεία της Photometria, στην οδό 21ης Φεβρουαρίου 184 στα Ιωάννινα.

Όπως η λέξη μόδα, έτσι και πολλές ακόμη οι οποίες συνδέονται με αυτή, έχουν τη ρίζα τους στη γαλλική γλώσσα. Μία εξ αυτών και το προφίλ, στα ελληνικά κατατομή, όπου χρησιμοποιείται τόσο στη μόδα όσο και στην τέχνη της φωτογραφίας. Πέραν όμως αυτής της ερμηνείας της, η λέξη προφίλ μας παρουσιάζει το σύνολο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας ενός ατόμου ή μιας κατηγορίας πραγμάτων.

Η έκθεση “profil réalité” αναζητά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη φωτογραφία μόδας του Κωνσταντίνου Τερζόπουλου απέναντι στον προβληματισμό για το που βρίσκεται το όριο μεταξύ της εμπορικής και της καλλιτεχνικής φωτογραφίας στη μόδα. Προσπαθεί να σκιαγραφήσει το προφίλ της πραγματικότητας. Εικόνες οι οποίες απορρίπτονται από πρακτορεία και εταιρείες βρίσκουν καταφύγιο σε ένα πιο εικαστικό τοπίο. Πολλές φορές όμως, ακόμη και οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται εμπορικά στέκουν δίπλα στα «λάθη» με την ίδια σοβαρότητα, δημιουργώντας έναν πλουραλισμό εικόνων οι οποίες εν τέλει δημιουργούν τον ιδιαίτερο κόσμο του καλλιτέχνη. Σε αυτόν τον κόσμο σας καλούμε να εισέλθετε παρουσιάζοντας «λάθη» και «σωστά» σε άσπρο – μαύρο, παρουσιάζοντας πάνω απ’ όλα πρόσωπα, μέσα από τη ματιά του νεαρού αυτού δημιουργού.

Κείμενο: Παναγιώτης Παππάς

Βιογραφικό φωτογράφου

Ο Κωνσταντίνος Τερζόπουλος είναι επαγγελματίας φωτογράφος που γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Το 2017 βρέθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και σπούδασε φωτογραφία. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, έπειτα από δύο χρόνια σπουδών, ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτογράφος σε καμπάνιες όπως των Emci clothing, No Name, Nerida, Rebu, Mat fashion και άλλες. Συνεργάστηκε επίσης με γνωστές εταιρείες όπως οι Adidas, Fix, Sprite, Gant, Minerva, No fear, About you, ενώ η δουλειά του συμπεριλήφθηκε σε περιοδικά όπως τα In Style, Vogue, Elegant, Mob, Youngster, Boylicious, You weekly, Vesper, Cinef, The flow και άλλα. Τέλος έχει συνεργαστεί με τον τραγουδιστή Ηλία Βρεττό και την γνωστή σειρά “ο παράδεισος των κυρίων” που προβάλλεται στον AlphaTV, ενώ μέσα στο 2023 έκανε και την πρώτη του δουλειά ως creative director στα πλαίσια του επερχόμενου video clip της τραγουδίστριας – ηθοποιού Τραϊάνας Ανανία.

Ωράριο λειτουργίας:

Πέμπτη – Κυριακή: 17:00 – 21:00

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ