Πολιτισμός

Αφιέρωμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Off

Οι Κυριακές στο Πανί προγραμματίζουν για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στο πλαίσιο του Κύκλου: «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος», ένα αφιέρωμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του εργαστηρίου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» και θα ξεκινήσει στις 19:00 με ομιλίες των: Ελένη Νούτσου, Φιλολόγου, και Στέλιου Βιρβιδάκη, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία «Δικός της» (Her), σε σκηνοθεσία Spike Jonze, 2013, διάρκεια: 126΄. Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φοίνιξ, Σκάρλετ Τζόχανσον, Ολίβια Γουάιλντ, Έιμι Άνταμς, Ρούνεϊ Μάρα.

Η αφήγηση διαδραματίζεται στο μάλλον εγγύς μέλλον. Ο κεντρικός ήρωας της αφήγησης, ο Theodore Twombly ζει μια μοναχική ζωή και βιώνει το συναισθηματικό κενό ενός πρόσφατου χωρισμού.

Συγγραφέας «προσωπικής αλληλογραφίας» βρίσκει μια απροσδόκητη διέξοδο στο προσωπικό του συναισθηματικό (και όχι μόνο) αδιέξοδο σε μια τεχνολογική εξέλιξη: εγκαθιστά στον προσωπικό υπολογιστή του τη νέα έκδοση του Λειτουργικού Συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Theodore αναπτύσσει μια προσωπική σχέση με ό,τι συνιστά τη διεπαφή (Interface) του Λειτουργικού Συστήματος:  τη γυναικεία φωνή. Έτσι, ενεργοποιώντας το, γνωρίζει τη «Σαμάνθα», μια χαρούμενη γυναικεία φωνή, που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά και εξαιρετικά αστεία.

Όταν όμως οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, σε συνδυασμό με τις δικές του, η φιλία τους βαθαίνει και μια ασυνήθιστα ρομαντική διάθεση αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ