Κυριακή 19 Μαΐου 2024 08:47
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Στήριξη στην Ήπειρο για τουριστική άνοδο

Off

Την πολιτική και ουσιαστική στήριξη του ΕΟΤ και συνολικά του υπ. Τουρισμού θα έχει η προσπάθεια της Ηπείρου, των τοπικών της φορέων και των επαγγελματιών στον κλάδο του τουρισμού, να προσελκύσουν ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και να συνεχίσουν με επιτυχία αυτή τη δύσκολη διαδρομή, που αποφέρει ήδη τους πρώτους καρπούς, παρείχε χθες, ο Γεν. Γραμ. του ΕΟΤ Δημ. Φραγκάκης, που συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Ο κ. Φραγκάκης έδωσε το «παρών» το απόγευμα της Δευτέρας σε μία ανοιχτή σύσκεψη που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή παραγόντων και επαγγελματιών του τουρισμού στα Ιωάννινα, αλλά λίγες ώρες νωρίτερα, φτάνοντας στην ηπειρωτική πρωτεύουσα, με τις δηλώσεις ου φρόντισε να δείξει την κατεύθυνση προς την οποία κινείται το υπουργείο και ο ΕΟΤ για την προώθηση της τουριστικής προβολής και γενικότερα για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας προς την Ήπειρο.

Περίσσεψαν ωστόσο τα καλά λόγια του κ. Φραγκάκη για τις επιτυχίες που διαγράφει η Ήπειρος στον τουρισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ήπειρος έχει αλλάξει πίστα» αποδίδοντας μέρος της επιτυχίας αυτής και στην ολοκλήρωση έργων υποδομής είτε από το κεντρικό κράτος είτε από την περιφέρεια.

«Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα αιτήματα των τοπικών φορέων και για την απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Γερμανία και για την αεροπορική σύνδεση με την Κρήτη, όπως και για τη σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ. Η Ήπειρος έχει αλλάξει πίστα στον τουρισμό και αυτό επιβεβαιώνεται με την αύξηση στις κατά κεφαλήν δαπάνες των επισκεπτών, ενώ μιλάμε για ποιοτικό κατά βάση, τουρισμό στην Ήπειρο με πολύ σημαντικές προοπτικές. Οφείλουμε μα απονείμουμε τα εύσημα στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Αλ. Καχριμάνη για τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στις υποδομές, οι οποίες αλλάζουν την προοπτική και στον τουρισμό», ανέφερε αρχικά ο κ. Φραγκάκης.

«Μπορούμε κι άλλα,

αλλά όλοι μαζί…»

Στη συνέχεια ο κ. Φραγκάκης απάντησε στις αιτιάσεις των τοπικών παραγόντων, για τη μικρή συμμετοχή της Ηπείρου στη διαφημιστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και σχετικά με την προώθηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων των Ιωαννίνων με πόλεις του εξωτερικού, με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Έτσι, αφού τόνισε πως η Ήπειρος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καμπάνια του υπ. Τουρισμού στο εξωτερικό αναφέρθηκε και στην προτεραιότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού για την επίτευξη συμφωνιών, μέσω της παροχής κινήτρων σε αεροπορικές εταιρίες, με την επιπρόσθετη επισήμανση όμως, ότι όλα αυτά δε μπορούν να γίνουν μόνον από το υπουργείο και τον ΕΟΤ.

«Υπάρχει σε εξέλιξη μία πολιτική κινήτρων με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού προς δέκα αεροπορικές εταιρίες, ξένες και ελληνικές και η Ήπειρος σε αυτή τη διαδικασία αποτελεί προτεραιότητα. Είναι όμως ένα δύσκολο θέμα, που χρειάζεται δουλειά για να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Οφείλω όμως να πω, ότι αποτελεί μεν δική μας δέσμευση, ότι θα συνεχίσουμε και να προσπαθούμε και να δουλεύουμε για την επίτευξη αυτών των στόχων, όμως αυτό πρέπει να γίνει από όλους μαζί. Ο καθένας λοιπόν να βάλει το λιθαράκι του σε αυτήν την προσπάθεια και ο ΕΟΤ και θα βάλει το μεγαλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης, φωτογραφίζοντας με τον τρόπο αυτό, τους επαγγελματίες του τουρισμού, που θα κληθούν να βάλουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια για την προσέλκυση εταιρειών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Η συμβολή της Περιφέρειας

Υποδεχόμενος τον κ. Φραγκάκη, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης στάθηκε στην προσπάθεια για την αεροπορική σύνδεση με το Τελ Αβίβ, με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει την κάλυψη της διαφημιστικής δαπάνης, αλλά επίσης και στην προσπάθεια για την αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο και τη Γερμανία. «Εμείς αυτό που θέλουμε να περάσουμε προς τον κόσμο, είναι ο τουρισμός των τεσσάρων εποχών και σε μεγάλο βαθμό πιστεύω, ότι το έχουμε καταφέρει. Γίνονται συντονισμένες ενέργειες και πολλά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος, ότι στο μέλλον θα τα πάμε ακόμη καλύτερα», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ