Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Συγκέντρωση βοήθειας στις Ενορίες από την Κυριακή

Off

Ανταποκρινόμενη στο δράμα εκατομμυρίων συνανθρώπων μας στην Τουρκία και τη Συρία αντίστοιχα μετά τον καταστροφικό σεισμό, η Ελλαδική Εκκλησία με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, που συνήλθε την Πέμπτη, απευθύνει έκκληση στους κληρικούς όλων των Ενοριών της χώρας και στο σύνολο των πολιτών, να συγκεντρώνουν τρόφιμα και ανθρωπιστικό υλικό για να αποσταλεί στη συνέχεια στις πληγείσες περιοχές.

Το ανθρωπιστικό υλικό θα αρχίσει να συγκεντρώνεται στις Ενορίες και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ Μάξιμος την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και μέχρι την επόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Μετά από τη συγκέντρωση του υλικού, αυτό θα προωθηθεί στην Φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου και με τη συνεργασία του υπ. Εξωτερικών θα αποσταλούν με αεροπλάνα στις πληγείσες περιοχές.

Οι βασικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν αφορούν τα εξής: Καινούργια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα), εμφιαλωμένο νερό, γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια.

Για την ανάγκη εκδήλωσης μίας πανστρατιάς αγάπης και αλληλεγγύης έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος απευθύνοντας έκκληση στο σύνολο των πολιτών να ανταποκριθεί με όποιον τρόπο μπορεί και στο μέτρο του δυνατού.

«Είναι μία τεράστια τραγωδία από αυτές που δυστυχώς, σπάνια συμβαίνουν, αλλά συμβαίνουν. Μιλάμε για εκατομμύρια ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν και πολύ δύσκολα θα αποκτήσουν στέγη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι μόνο τα σπίτια που κατέρρευσαν, είναι και όλα τα υπόλοιπα που έμειναν όρθια, αλλά είναι μη κατοικήσιμα. Είναι ήδη μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που όλοι μας ευχόμαστε να μην μετεξελιχθεί και σε υγειονομική κρίση. Να βοηθήσουμε όλοι, όπως ο καθένας μπορεί, γιατί η βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ευλογία για όλους. Να εξαντλήσουμε τα περιθώρια της αγάπης και της ανθρωπιάς μας και να προσφέρουμε όλοι ό,τι είναι απαραίτητο. Η «Αποστολή» σε συνεργασία με το υπ. Εξωτερικών θα μεριμνήσουν, ώστε η βοήθεια να φτάσει εκεί που πρέπει», ανέφερε ο κ. Μάξιμος που δήλωσε συγκινημένος και από την τιτάνια προσπάθεια των διασωστών που βρίσκονται και επιχειρούν ήδη στην Τουρκία και των πολιτών που έχουν ήδη ανταποκριθεί στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ