Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 07:03
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2023
Πολιτισμός

Κοινό ευρωπαϊκό μάθημα στην παραδοσιακή μουσική

Off

Από τις 13 έως και τις 17 Φεβρουαρίου 2023 στην πανεπιστημιούπολη Rauland της Νορβηγίας πάνω από 50 φοιτητές παραδοσιακής μουσικής από την Εσθονία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα παρουσιάζουν παραδοσιακές μουσικές από τη χώρα τους και θα συμπράξουν μουσικά σε μια κοινή συναυλία.

Πρόκειται για την 3η Εντατική Εβδομάδα έργου, μετά την Εντατική Εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη της Άρτας τον Ιούνιο του 2022 και την Εντατική Εβδομάδα στο Vijaldi της Εσθονίας τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει με επτά φοιτητές και δύο καθηγητές. Πρόκειται για τους φοιτητές:

Παναγιώτη Καραγεώργο (ούτι), Δημοσθένη Καραχριστοδούλου (πολίτικη λύρα), Νικόλα Παπαδόπουλο (βιολί), Ανδρέα Σαμαρά (λύρα Κρήτης), Έλλη Συρουχίδου (κρουστά), Τηλέμαχο Τσιαχρή (νέυ), Σοφία Χατζοπούλου (κανονάκι) και τους καθηγητές Αντώνη Βερβέρη και Ειρήνη Παπαδάκη.

Οι Εντατικές Εβδομάδες αποτελούν βασικές συνιστώσες του έργου TUNE, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου κοινού ευρωπαϊκού προπτυχιακού μαθήματος στην παραδοσιακή μουσική, στη βάση ενός συνδυασμού δια ζώσης και ψηφιακών μαθησιακών στρατηγικών. Κατά τη διάρκεια μιας Εντατικής Εβδομάδας, φοιτητές και καθηγητές από τις πέντε χώρες-εταίρους συνυπάρχουν κάτω από τη σκέπη ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος και ανταλλάσσουν μουσικές παραδόσεις, ενώ παράλληλα συνεργάζονται σε κοινές επιτελέσεις για ένα τοπικό μουσικό φεστιβάλ.

Η Εντατική Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου με μια συναυλία από όλους τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Χειμερινό Φεστιβάλ του Rauland.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ