Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 03:08
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

Εκδηλώσεις σήμερα για την 21η Φεβρουαρίου

Off

Όπως ανακοινώθηκε, μετά συνεννόηση Περιφέρειας και Δήμου Ιωαννιτών, οι μοναδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την Επέτειο της Απελευθέρωσης, σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου είναι οι εξής:

– Επίσημη Δοξολογία, ώρα 10.30 π.μ. στον Ιερό  Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου.

– Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  Μπιζανομάχων, ώρα 11.00 π.μ. από: Εκπρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, βουλευτές,  Περιφερειάρχη, Δήμο Ιωαννιτών,  Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας,  Συλλόγους και φορείς (που έχουν δηλώσει συμμετοχή για την κατάθεση της 20ης Φεβρουαρίου που αναβλήθηκε).

– Μετά από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στη Δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων θα παραστούν οι σημαιοφόροι με τους παραστάτες των σχολείων που επρόκειτο να παρελάσουν και οι σημαιοφόροι των υπολοίπων σχολείων.

Την Κυριακή είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια  ότι ο τριήμερος εορτασμός για την 110η Επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ματαιώνεται λόγω της απώλειας του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Συγκεκριμένα ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις του τριημέρου, η κατάθεση στεφάνων στις 20/02/2023 και η παρέλαση, που θα γινόταν  στο πλαίσιο εορτασμού της τοπικής επετείου απελευθέρωσης.

Ο Αλ. Καχριμάνης

Στην απόφαση ματαίωσης της  παρέλασης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με δηλώσεις του την Δευτέρα. Όπως σημείωσε, η απόφαση πάρθηκε μετά από σκέψη και συζήτηση αλλά και συνολική εκτίμηση της κατάστασης μετά τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ.   «Η πόλη δεν έχει δήμαρχο», είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «οι τιμές στους ήρωες που πολέμησαν για την απελευθέρωση της πόλης θα αποδοθούν» αφού οι άλλες εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά «Ελάτε στη δική μου θέση. Να πρέπει να οργανώσουμε παρέλαση την στιγμή που η πόλη, που γιορτάζει τα «Ελευθέρια» δεν έχει Δήμαρχο. Είναι μια δύσκολη και έκτακτη κατάσταση. Δεν μπορεί να γίνει παρέλαση χωρίς να έχει οριστεί δήμαρχος που θα είναι και ο υπεύθυνος», τόνισε.

Με συγκίνηση, αναφέρθηκε ακόμα στις τελευταίες επικοινωνίες που είχε με τον εκλιπόντα δήμαρχο λέγοντας ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, ζητούσε από τον περιφερειάρχη, να ολοκληρωθούν όλα όσα είχε δρομολογήσει. «Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε το όραμά του», κατέληξε.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ