Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 08:10
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2023
Επικαιρότητα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΝΤΑ Προβληματισμοί για τη διαδικασία εκλογής του νέου δημάρχου

Off

Τους προβληματισμούς της για τη διαδικασία εκλογής του νέου δημάρχου εκφράζει η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα. Όπως είναι γνωστό ότι έχει ανακοινωθεί από την παράταξη του Μ.Ελισάφ ότι την Τρίτη θα γίνει η εκλογή μεταξύ των μελών της.

Η ανακοίνωση της παράταξης Ν. Γκόντα αναφέρει:

«Με αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας σχετικά με τα τεκταινόμενα για την διαδοχή του Δημάρχου.

Συμπράξαμε με την παράταξη του αειμνήστου Δημάρχου χωρίς ποτέ να ζητήσουμε οποιοδήποτε αντάλλαγμα γιατί αυτό επέβαλε το συμφέρον του τόπου.

Η πρωτοβουλία μελών της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για σύγκληση συνεδρίασης  προς εκλογή νέου Δημάρχου χωρίς ενημέρωσή μας βρίσκεται έξω από τις αρχές που είχαν  συμφωνηθεί με τον εκλιπόντα αείμνηστο Δήμαρχο. Παράλληλα θέτουν σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα της πρωτοβουλίας αυτής με απρόβλεπτες συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Είναι αυτονόητο ότι θα συμφωνούσαμε στην επιλογή Δημάρχου από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», εάν είχαμε ερωτηθεί.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών επιτροπών έλαβε χώρα προεδρεύοντος του κ. Τσόλη με ρητή αναφορά ότι Πρόεδρος εκλέγεται από την παράταξη του Δημάρχου ήτοι την σύμπραξη των παρατάξεων «Γιάννενα Νέα Εποχή», «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και «Γιάννενα Τώρα».

Η εν λόγω απόφαση κρίθηκε αμετάκλητα νόμιμη».

Και καταλήγει:

«Γίνεται προφανές ότι η «πρεμούρα», άλλως «βεβιασμένη κίνηση» δεν προήλθε από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», όμως ανοίγεται ο ασκός του Αιόλου όχι μόνο  για τα επερχόμενα, αλλά και για τα προηγούμενα (απόφαση ανάδειξης προέδρου του Δ.Σ., επιτροπών κλπ.) και εντεύθεν αποφάσεις που λήφθηκαν με το καθεστώς αυτό.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αρμόδια θεσμικά όργανα της Διοίκησης προς επίλυση τυχόν διαφωνιών προκειμένου να μην έχει η πόλη μας Δήμαρχο υπό αμφισβήτηση και να αρθεί η όποια αμφιβολία».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ